Το Τίμιο Ξύλο στην Καστοριά – Τι ε'ιπε Σεβασμιώτατος τους πιστούς (φωτογραφίες) - OlaDeka

Το Τίμιο Ξύλο στην Καστοριά – Τι ε’ιπε Σεβασμιώτατος τους πιστούς (φωτογραφίες)

Ο Εσπερινός της Σταυροπροσκυνήσεως
Πανηγυρικά τελέσθηκε ο Εσπερινός της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.
Νωρίτερα, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού, έγινε η υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, το οποίο μεταφέρθηκε από τη Δράμα, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, προς αγιασμό των πιστών, με την ευκαιρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας για την ευλογία που μας παρείχε ακόμη μια φορά και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο Σταυρός στη ζωή του κάθε χριστιανού.
Και συμπλήρωσε πως για να θαυματουργεί ο Σταυρός στη ζωή μας, για να είναι όπλο κατά του διαβόλου, όπως γράφει ο ιερός υμνογράφος, θα πρέπει :
Α) να γίνεται σωστά
Β) η ζωή μας να συμβαδίζει με τις επιταγές του Ευαγγελίου
Και Γ) το πολίτευμα του Σταυρού να είναι συγχρόνως και δικό μας πολίτευμα.
Δηλαδή δεν μπορούμε να λέμε ψέματα, να κλέβουμε, να εξαπατούμε, να πατούμε επί πτωμάτων, να μας ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον και παράλληλα να ζητάμε τη βοήθεια του Σταυρού. Δεν μπορεί ο Σταυρός να θαυματουργεί όταν δεν υπάρχει ταπείνωση, μετάνοια, καθαρότητα, φόβος Θεού και ευλάβεια.
Γιατί αυτός που κάνει το Σταυρό του σωστά και ζητά τη βοήθεια του Θεού, λέει στο Θεό «έλα Χριστέ μου στη ζωή μου και αγίασέ την». Αν δεν υπάρχει αυτός ο συντονισμός, τότε όλα είναι τύπος και όχι ουσία.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε να παροτρύνει το πλήθος των πιστών που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, να μην ξεχάσει κανείς μας να τοποθετήσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του την ελληνική σημαία, για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου που πλησιάζει.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε σε αναγνώστες δυο νέους συνεργάτες της Μητροπόλεως και ιεροψάλτες στα αναλόγια, ευχόμενος να είναι άξιοι και να τους χαρίζει ο Τίμιος Σταυρός υγεία και φωτισμό.
imkastorias.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria