Καστοριά: Πως συνεπείς ασφαλισμένοι βρέθηκαν να χρωστάνε

Αρχική » Διάφορα » Καστοριά: Πως συνεπείς ασφαλισμένοι βρέθηκαν να χρωστάνε

Καστοριά: Πως συνεπείς ασφαλισμένοι βρέθηκαν να χρωστάνε

Η δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος θα δοθεί σε όσους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ έχουν εμπλακεί στο λάθος των υπηρεσιών σχετικά με τις ασφαλιστικές κατηγορίες. Την ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου. Ο Β. Κεγκέρογλου παραδέχτηκε ότι «το αποτέλεσμα είναι εις βάρος των ασφαλισμένων που βρέθηκαν οφειλέτες, ενώ τηρούσαν την υποχρέωση καταβολής των εισφορών τους», και παρακίνησε να εξελιχθεί η διαδικασία υποσχόμενος παρέμβαση αν τα προβλήματα συνεχιστούν και μετέπειτα. Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε ακόμα ότι ο έλεγχος για τις οφειλές θα γίνει σε βάθος πενταετίας.

Β. Κεγκέρογλου: Ρύθμιση εκτός ηλεκτρονικού συστήματος για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που εμπλέκονται στο λάθος σχετικά με τις ασφαλιστικές κατηγορίες

Ο Β. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα αφορά πάνω από 1.000 αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες του νομού Καστοριάς, οι οποίοι ήδη είναι επιβαρυμένοι από τις μνημονιακές οικονομικές πολιτικές. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ καλούνται να πληρώσουν ποσά που κυμαίνονται από 600 ώς 8.000 ευρώ, με το 50% να αντιστοιχεί σε τόκους υπερημερίας. Ο Β. Διαμαντόπουλος υπογράμμισε ότι το ζήτημα αυτό είναι θέμα Δικαιοσύνης, καθώς «ό,τι έχει συμβεί, έχει συμβεί χωρίς δόλο» και οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν χωρίς να έχουν ενημέρωση για το πρόβλημα που είχε προκύψει.

Κ.Π.

avgi.gr

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια