ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ: Για το ξεπούλημα στα εργοστάσια και ορυχεία της ΔΕΗ στην Φλώρινα. - OlaDeka

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ: Για το ξεπούλημα στα εργοστάσια και ορυχεία της ΔΕΗ στην Φλώρινα.

Στο «σφυρί» και η ΔΕΗ.
Ξεπουλάνε την ηλεκτροπαραγωγή και υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια.
Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος πέρα από κοινωνικό αγαθό, είναι και ένα αγαθό που άπτεται της εθνικής

ασφαλείας της χώρας.

Αν γινόταν ένα γενικό «μπλάκ άουτ» προ ενός θερμού επεισοδίου ή εσωτερικών ταραχών, αυτό θα ήταν καταστροφικό για την χώρα, θα ήταν μια ενέργεια η οποία αγγίζει τα όρια εθνικής προδοσίας και εχθρικής δολιοφθοράς.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η ΔΕΗ, πέραν των καταναλωτών και του κοινωνικού έργου που εξυπηρετεί, διαθέτει και πλειάδα εργαζομένων, ποσοστό των οποίων θα προστεθούν στην μακρά λίστα των ανέργων, ενώ εμείς οι καταναλωτές θα αγοράζουμε το ρεύμα ακριβότερα.

Μάθαμε όλοι ότι  κατατέθηκε από την συγκυβέρνηση του μνημονίου, (για εμάς η εγκληματική πολιτικοοικονομική συμμορία που κυβερνά σήμερα ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα), το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη σαλαμοποίηση της και το ξεπούλημα φέτα-φέτα. Συγκεκριμένα προβλέπει την παραχώρηση σε ιδιώτη του 30% της εταιρίας και όλων των εκφάνσεων της δραστηριότητας της. Με απλά λόγια, 2 εκατομμύρια καταναλωτές, 11 μονάδες παραγωγής, έξι ορυχεία λιγνίτη και περίπου 3.000 εργαζόμενοι θα περάσουν στην λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» που προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Μεταξύ αυτών των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ που θα ξεπουληθούν, συγκαταλέγονται όλα τα λιγνιτορυχεία και εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Φλώρινας (ΑΗΣ Μελίτης, ΑΗΣ Αμύνταιου, ορυχεία Βεύης, Κλειδί, Φιλώτα, Αγ Βαρθολομαίου).

Αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την αξιοποίηση της ηλιακής και της αιολικής ενεργείας και των υδατοπτώσεων για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και με την προοπτική των θαλάσσιων ρευμάτων για ηλεκτροπαραγωγή, αυτή προχωρά στην εκχώρηση και των ήδη υπαρχόντων δυνατοτήτων ηλεκτροπαραγωγής όπως όλα τα υδροηλεκτρικά φράγματα στην Δυτική Μακεδονία και άλλου, θέτοντας παράλληλα πολύ σοβαρά κοινωνικά ζητήματα όπως και θέματα εθνικής ασφαλείας.

Μία εταιρία όπως η ΔΕΗ, που θα έπρεπε να είναι de facto κερδοφόρα, οδηγείται στο ξεπούλημα. Όμως  η κακοδιαχείριση, το κομματικό παρακράτος,  τα κομματικά μαγαζάκια, η διαφθορά και τα ερυθρά λαμόγια που πλιατσικολόγησαν επί δεκαετίες την εταιρία δεν πρέπει για κανένα λόγο να είναι η αιτία και η αφορμή του ξεπουλήματος, μιας τόσο στρατηγικής δομής του Ελληνικού Κράτους.
Η ΔΕΗ και εν γένει ο Δημόσιος Τομέας πρέπει να εξυγιανθούν και όχι να ξεπουληθούν. Πρέπει να βελτιωθεί η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και όχι να ξεπουληθεί. Να πάψουν αυτοί που σιγοντάρισαν (ενώ γνώριζαν την κατάσταση για χρόνια) στο ξεπούλημα να την χρησιμοποιούν ακόμη ως κομματικό τους μαγαζάκι εκβιασμών  και  ανέλιξης  τους στην εξουσία όπως και ο δήθεν «αντιμνημονιακός» Σύριζα που έχει γίνει επί της ουσίας η κομματική ουρά του Σαμαρά του Βενιζέλου και των ξένων παράκεντρων εξουσίας.
Ο έλεγχος της ΔΕΗ να είναι στο κράτος και όχι στα χέρια των «εθνικών»  νταβατζήδων κατασκευαστών, όπως είναι ο Μπόμπολας που δεν φοβόμαστε να πούμε το όνομα του αντί της αόριστης λέξης «επενδυτής», που ήδη έχει απλώσει προ καιρού τα πλοκάμια του στην Φλώρινα (λιγνιτορυχεία Αχλάδας) υπό την ανοχή και συνενοχή της κυβέρνησης και των τοπικών του απεσταλμένων άβουλων ανδρείκελων μεσαζόντων και πολιτικάντηδων.

Στο ερώτημα «ποιος θα εισπράττει το χαράτσι και ποιός θα ολοκληρώσει την τηλεθέρμανση στην Φλώρινα;», με το ξεπούλημα της  ΔΕΗ η απάντηση είναι ότι θα επαφίεται στις ευγενικές διαθέσεις των «επενδυτών» όπως έγινε στα διόδια και σε όλα τα διαβόητα μεγάλα δημόσια έργα που με αδιαφανείς διαδικασίες τα εκμεταλλεύονται πλέον οι εθνικοί νταβατζήδες εις βάρος του Ελληνικού λαού .

Το τελευταίο διάστημα για ακόμη μία φορά οι περιφερόμενοι σε συνεδριάσεις τοπικοί φορείς, κατόπιν του ξεπουλήματος, «ξεσηκωθήκαν». Για μια ακόμη φορά ο πολίτης της Φλώρινας ως παθητικός δέκτης περιμένει απαντήσεις στα αιτήματά του και λύσεις στα προβλήματα του. Το πολιτικό κατεστημένο, που με τις πολιτικές και την ένοχη σιωπή που ακολούθησε ευλαβικά όλα αυτά χρόνια, αδυνατεί σήμερα να βρει στοιχειώδεις έστω λύσεις.

Η «λογική» των ρουσφετιών και του βολέματος ημετέρων που κυριάρχησε για δεκαετίες, οδήγησε τους αγρότες της περιοχής  μας να γίνουν επαίτες, με τα χωράφια τους απαλλοτριωμένα ή υποθηκευμένα, με το κόστος παραγωγής στα ύψη, με τους πολιτικάντηδες μεσάζοντες να αλωνίζουν και να εκβιάζουν αλλά και τους νταβατζήδες «επενδυτές» να κερδοσκοπούν εις βάρος αγροτών και καταναλωτών.

Το κομματικό εργατικό «κίνημα» ξεδιάντροπα βεβαρημένο με οικονομικά σκάνδαλα, κακοδιαχείριση και συστηματική υπονόμευση, οι διάφορες Μ.Κ.Ο. με τις υποκριτικά «οικολογικο-περιβαλλοντικές-τουριστικές  ευαισθησίες» τους, οι αθρόες αγορές λιγνίτη από Τουρκία και Βουλγαρία μέχρι πρόσφατα, τα ανενεργά για χρόνια ορυχεία της Βεύης και Κλειδίου , η μαύρη εργασία, τα ρουσφέτια των πολιτικάντηδων, η μαζική μετατροπή των αγροτών σε βιομηχανικούς εργάτες, η υποτακτική πολιτική εκάστοτε πολιτικών σε κομματικούς εκβιασμούς, οι προκλητικοί μισθοί και οι σπατάλες, το σιγοντάρισμα του παραπάνω κυκλώματος και το κουκούλωμα από κάποια τοπικά ΜΜΕ, απαξίωσαν την ΔΕΗ παρά τις μεμονωμένες κραυγές αγωνίας και τις ενέργειες του μέσου τίμιου εργάτη της επιχείρησης.

Οι εργατοσυνδικαλισταράδες με τις μεγάλες κοιλιές και τις βαθιές τσέπες που εκτίθενται σήμερα ως υποψήφιοι με τον Τσίπρα και έχουν γαντζωθεί για χρόνια στα εργατικά συνδικάτα ενώ γνώριζαν για το «πάρτι» αλλά είχαν πάντα την κάλυψη των Υπουργών, των τοοπικών βουλευτών, Δημάρχων κλπ. φέρουν και αυτοί βαρύτατες ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της ΔΕΗ. Χωρίς την παραμικρή ντροπή παίζουν -ακόμη και σήμερα- τα κομματικά παιχνίδια τους εις βάρος της ΔΕΗ και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα οι κινητοποιήσεις δεν είναι απλά μονόδρομος, είναι εθνικά και κοινωνικά αναγκαίες. Και αυτό το λέμε διότι μια χώρα χωρίς αυτόνομη ηλεκτρική ενέργεια, είναι χώρα που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ενέργεια ακόμη και για τον στοιχειώδη φωτισμό του λαού της.

Η αυτάρκεια του Ελληνικού λαού σε ενέργεια από τα σπλάχνα της δικής μας γής , Δυτικο-Μακεδονικής γης, η ενέργεια που πηγάζει από τα δικά μας υδροηλεκτρικά φράγματα είναι ένα από τα όπλα μας για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση, από τα μνημόνια, και να απαλλαγούμε από τις συμμορίες των πολιτικών απατεώνων, των «εθνικών» νταβατζήδων και τους εγκληματίες τοκογλύφους που με το πρόσχημα του χρέους δημεύουν και ξεπουλούν την υπερσύγχρονη μονάδα ΑΗΣ Μελίτης έναντι πινακίου φακής.

Όσο για τα Αθηναϊκά ελεγχόμενα από το καθεστώς ΜΜΕ, για μια ακόμη φορά ξερνάνε την αναίσχυντη προπαγάνδα τους και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι θα κατεβούν οι διακόπτες από τους κακούς, θα κλείσει ο δρόμος και δεν θα μπορεί η «καλή κοινωνία» της πολιτικοοικονομικής ελίτ των Αθηνών να εκδράμει ελεύθερα στην ξεπουλημένη Ελληνική επαρχία.

Η ΔΕΗ και τα χρόνια προβλήματά μας (τηλεθέρμανση στη Φλώρινα) ποτέ δεν τους απασχόλησαν πραγματικά.
Στα χέρια όλων μας είναι πλέον ο αγώνας, μακριά από τα διεφθαρμένα κόμματα που ξεπουλάνε ξεδιάντροπα τον εθνικό μας πλούτο και μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, μακριά από πολιτικάντηδες και κομματικούς εργατοπατέρες που το μόνο που τους ένοιαζε και τους νοιάζει είναι η επανεκλογή τους στα έδρανα της βουλής, της περιφέρειας και των δημοτικών συμβουλίων και «επαναστατούν» σήμερα χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα σαν κάτι Φωτοπουλαίους που κατάντησαν υποψήφιοι  βουλευτές του Τσίπρα, του Βενιζέλου, του Σαμαρά κλπ.
Είναι τα ίδια γλοιώδη πρόσωπα που πρώτοι θα τρέχουν να ζητήσουν ρουσφέτια από τον «ισχυρό ιδιώτη επενδυτή».

Η Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία συμπαραστέκεται στους αγώνες  , όλων των τίμιων εργαζομένων, των στελεχών, των μηχανικών της ΔΕΗ εναντίον του ξεπουλήματος της επιχείρησης σε αεριτζήδες, σε «εθνικούς» νταβατζήδες και στους ξένους κλέφτες του πλούτου της γής μας.
Η Ελληνική Αυγή καλεί όλους τους Φλωρινιώτες και όλους τους Δυτικομακεδόνες  να συνεχίσουν μαχητικά αλλά ειρηνικά τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ τοπικό πολιτικάντη να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας.
Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό, ο βασιλιάς είναι γυμνός αλλά συνεχίζει απτόητος την παρέλαση…

Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία – Π.Ε. Φλώρινας.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria