ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ - ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΛΕΤΣΙΔΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ ΛΙΜΝΗΣ - OlaDeka

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ – ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΛΕΤΣΙΔΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ ΛΙΜΝΗΣ

ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ:
Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η προμήθεια του πολυμηχανήματος για τη διαχείριση των καλαμώνων της λίμνης Καστοριάς, μετά  την πρόσφατη υπογραφή

της προέγκρισης δημοπράτησης του, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή.


Η προμήθεια του συγκεκριμένου πολυμηχανήματος έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά, σε μια σειρά έργων αλλά και δράσεων που βρίσκονται ήδη σε πορεία εξέλιξης και αποσκοπούν στη προστασία αλλά και την εξυγίανση της λίμνης Καστοριάς.

Το υπό προμήθεια πολυμηχάνημα θα είναι πλωτό και θα επιχειρεί εντός της λίμνης. Θα είναι μεταλλικής κατασκευής, από αλουμίνιο θαλάσσης, ανοξείδωτο χάλυβα  ή από οποιαδήποτε άλλο υλικό το οποίο θα πιστοποιείται για την αντοχή του στις συνθήκες που επικρατούν στη λίμνη μας αλλά και για την καταλληλότητά του για τις εργασίες που αυτό προορίζεται.

Θα έχει πολύ μικρή βύθιση ακόμη και στη πλήρη φόρτωσή του, γεγονός που θα το καθιστά ευέλικτο και αποτελεσματικό και υπό αυτές τις συνθήκες, δεδομένου του γεγονότος ότι καλείται να επιχειρήσει και σε αβαθείς – δύσβατες περιοχές. Ο χώρος αποθήκευσης εντός του πλωτού θα είναι τουλάχιστον 7,5 m³. Η κίνησή του θα γίνεται μέσω της λειτουργίας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, ατμοσφαιρικού ή turbo, τετράχρονου, που θα καταναλώνει πετρέλαιο κίνησης, θα είναι υδρόψυκτος και ελαιολίπαντος, ενώ η ισχύς του θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 70 kw.

Θα διαθέτει σύστημα κοπής που θα αποτελείται από δυο οριζόντιες και δυο κάθετες διπλές λεπίδες, κατασκευασμένες από ταχυχάλυβα κανονικής χρήσης, με δυνατότητα μεταβλητού βάθους κοπής, δηλαδή από το διάστημα των 30 εκατοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού μέχρι και 1,5 μέτρο κάτω από αυτή.


Θα διαθέτει υδραυλικό βραχίονα, ο οποίος θα μπορεί να δέχεται διάφορες κεφαλές εργασίας (δαγκάνα, αχιβάδα, αντλία αναρρόφησης) ενώ με τη προμήθειά του θα φέρει ανεστραμμένο κάδο εκσκαφής. 

Θα είναι εφοδιασμένο με διάταξη συλλογής επιπλεόντων υλικών για το καθαρισμό της επιφάνειας της λίμνης, με πλάτος «επέμβασης» τουλάχιστον 2 μέτρα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης και άλλων εξαρτημάτων όπως για παράδειγμα εξοπλισμού οξυγόνωσης επιφανειακών υδάτων κ.τ.λ. σε περίπτωση που προκύψει τέτοια ανάγκη σε μελλοντικό χρόνο.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου πολυμηχανήματος ανέρχεται στις 350.000,00 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί με ποσοστό 85 % από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ενώ το υπόλοιπο 15% θα καλυφθεί από Εθνικούς Πόρους.

Η προμήθειά του γίνεται σε εφαρμογή των οριζομένων από το πενταετές διαχειριστικό σχέδιο για την υγροτοπική βλάστηση της λίμνης μας που εκπονήθηκε από τη Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  και έλαβε τη σχετική αδειοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κος Δημήτρης Σαββόπουλος δήλωσε με την αναγγελία της υπογραφής της προέγκρισης δημοπράτησης «ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της προστασίας της λίμνης μας έγινε πράξη» και συμπλήρωσε ότι «η προμήθεια του συγκεκριμένου πολυμηχανήματος αποτελεί προϊόν της κοινής προσπάθειας της περιφέρειάς μας, με την εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα του κου Λάζαρου Κλετσίδη» τον οποίο και ευχαρίστησε για τη προσφορά του.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria