Στέφτηκε με επιτυχία η δημοπρασία του αιώνα στη Φινλανδία (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Στέφτηκε με επιτυχία η δημοπρασία του αιώνα στη Φινλανδία (ρεπορτάζ)

Saga Furs, American Legend και Fur Harvesters πρόσφεραν 6,5 εκ. δέρματα σε αριθμό ρεκόρ αγοραστών (1000), με 100% πωλήσεις και άνοδο τιμών

Με την προσφορά 255,000 ευρωπαϊκών mink (Pastel, Palomino, Silverblue,Sapphire, White, BlackCross, Pearl –Μ-F) από τη SAGA FURS ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ’’τριπλή’’ δημοπρασία στις εγκαταστάσεις της στην Vantaa Φινλανδίας.

Η δημοπρασία Μαρτίου 2014 στο Ελσίνκι δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε ως η δημοπρασία του αιώνα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία πραγματοποιήθηκε από κοινού μεταξύ τριών δημοπρατηρίων, μία μεγάλη δημοπρασία.

Πρόκειται για μία ιστορική δημοπρασία που προέκυψε μετά από συνεργασία των τριών δημοπρατηρίων που θα έχει φυσικά και συνέχεια στο μέλλον, αφού όπως αποδείχθηκε τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πρόκειται για μια συνεργασία που σκόρπισε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νέα εποχή των διεθνών δημοπρατηρίων.

Στην δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-21 Μαρτίου μεταξύ του Φιλανδικού δημοπρατηρίου Saga Furs, της Β. Αμερικής του Σιάτλ American Legend και του Καναδέζικου Fur Harvesters, η συνολική προσφορά ήταν 6,3 εκ. δέρματα, εκ των οποίων το 1,3 εκ. αλεπούδες και άγρια.

Ο μεγάλος αριθμός προσφοράς δερμάτων αλλά και η απίστευτα τεράστια ποικιλία ήταν τα πλεονεκτήματα της εν λόγω δημοπρασίας στο να προσελκύσουν σχεδόν 1000 αγοραστές (αριθμός ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία δημοπρατηρίων) από όλες τις αγορές, δίνοντάς τους την μοναδική αυτή ευκαιρία να προμηθευτούν δέρματα όλων των ειδών και ποικιλιών σε ποσότητα, ποιότητα, μέγεθος και χρώμα. Η συλλογή ήταν τόσο πλούσια σε mink, fox και άγρια δέρματα που και το ένα δημοπρατήριο μπορούσε να συμπληρώσει το άλλο σε διάφορα είδη και ποικιλίες, κάτι που διευκόλυνε σημαντικά τους αγοραστές.

Το κυρίαρχο στοιχείο της δημοπρασίας ήταν ο καθημερινά έντονος ανταγωνισμός και η μεγάλη ζήτηση, παρά την αβεβαιότητας που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά εξ’ αιτίας των γνωστών συνθηκών.

Από ελληνικής πλευράς η αγοραστική συμπεριφορά ήταν ιδιαίτερα δυναμική, καθώς συμμετείχαν περίπου 100 έλληνες (Καστοριά-Σιάτιστα) κάνοντας επιλεκτικές και σημαντικές αγορές και από τα τρία δημοπρατήρια (κυρίως όμως από SAGA FURS & AMERICAN LEGEND), αποκτώντας παράλληλα και σημαντικά TOP LOT.

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ήταν θεαματικά, αφού οι πωλήσεις ήταν 100%, ενώ οι τιμές σε γενικές γραμμές παρουσίασαν άνοδο 10-15% τόσο στα mink όσο και στις αλεπούδες.

Μάλιστα η συνολική αξία των πωλήσεων για την Saga Furs δημοπρασία ήταν € 238.000.000.

Η διοίκηση του δημοπρατηρίου της Saga Furs ευχαριστί ιδιαίτερα όλους τους αγοραστές-πελάτες της που έδωσαν δυναμικό παρών στηρίζοντας την ιστορική αυτή δημοπρασία, καθώς και την προτίμηση στα προϊόντα της κατά την διάρκεια της δημοπρασίας Μαρτίου και τους εύχεται καλές δουλειές.

Τέλος, η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1 – 11 Ιουνίου 2014.σεντρα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria