Οργή Μόσχας για Αθήνα: "Μαύρος κύκνος" ο Ε.Βενιζέλος για την χώρα - OlaDeka

Οργή Μόσχας για Αθήνα: “Μαύρος κύκνος” ο Ε.Βενιζέλος για την χώρα

Οργή Μόσχας για Αθήνα: "Μαύρος κύκνος" ο Ε.Βενιζέλος για την χώρα

Σαφή προειδοποίηση για κατάργηση της μείωσης της έκπτωσης κατά 15% στην τιμή του φυσικού αερίου, απηύθυνε η Ρωσία στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των δηλώσεων Βενιζέλου εναντίον της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, αλλά και της κατάστασης που έχει
εξελιχθεί με την ουκρανική ναυαρχίδα στην Σούδα.

Η Μόσχα προειδοποιεί με διαρροές ότι “Μπορεί να επαναληφθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας, το προηγούμενο της Ουκρανίας όπου καταργήθηκε η έκπτωση του 35% που είχε συμφωνηθεί, αφού η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ρωσία είναι παράνομη στην ουκρανική κρίση και στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών της για να φωτογραφηθεί με τους αξιωματούχους της φιλοναζιστικής παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου”.

Η ουκρανική κρίση και η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία, είναι σίγουρο ότι θα έχει επιπτώσεις στην τιμή το φυσικού αερίου.

Όσον αφορά την ίδια την Ουκρανία, το νόμισμά της έχει καταρρεύσει ενώ τα CDS της χώρας ανεβαίνουν ασταμάτητα οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία και σε πλήρη εξάρτηση από το νικητή της «κόντρας» που έχει ξεσπάσει.

Αλλά, μπορεί η η Ουκρανία να αποτελέσει ένα νέο «μαύρο κύκνο»; H θεωρία του «μαύρου κύκνου» αναφέρεται σε ένα γεγονός που ξεκινάει ως μικρής σπουδαιότητας και καταλήγει να έχει δραματικές συνέπειες στο σύνολο του χρηματιστηριακού συστήματος.

Kατ’αναλογία ο Ε.Βενιζέλος μπορεί να εξελιχθεί σε “μαύρο κύκνο” της ελληνικής οικονομίας που με τις ανιστόρητες πομφόλυγες που ξεστόμισε στο Κίεβο μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία. Εκτός και αν αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του.
ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria