Η ημερίδα: Ευρωπαϊκά Σχέδια Βελτίωσης Υδάτινων Διαδρομών (φωτο – βίντεο) - OlaDeka

Η ημερίδα: Ευρωπαϊκά Σχέδια Βελτίωσης Υδάτινων Διαδρομών (φωτο – βίντεο)

Η ημερίδα: Ευρωπαϊκά Σχέδια Βελτίωσης Υδάτινων Διαδρομών (φωτο – βίντεο)

Στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας μια ενδιαφέρον ημερίδα για το έργο ERCIP “European River Corridor Improvement Plans – Ευρωπαϊκά Σχέδια Βελτίωσης Υδάτινων Διαδρομών’’ εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας Interreg IVC με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό
Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Επικεφαλής εταίρος του έργου ERCIP είναι ο Δήμος τoυ Lewisham στην περιοχή του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο θα υλοποιηθεί σε 5 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, και Ελλάδα οι οποίοι σχετίζονται είτε με την διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, είτε εντός των διοικητικών τους ορίων υπάρχει σημαντικό υδατικό δυναμικό και η διαχείριση του αποτελεί σημαντική παράμετρο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός του έργου “ERCIP” είναι η ορθολογική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και της υποβάθμισης που υφίστανται οι υδάτινοι πόροι από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες αλλά και η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη οικοτουριστική και οικονομική αξιοποίηση τους. Στόχος του έργου είναι με την ολοκλήρωση του να έχει παραχθεί μια κατευθυντήρια γραμμή για το πως οι υδάτινοι πόροι και οι υδάτινες διαδρομές που βρίσκονται στις περιοχές των εταίρων του έργου, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ιδιαιτερότητας του τόπου και των ανθρώπων.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν 2 εταίροι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού.
)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria