Ναούμ Δίτσιος: “Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της γούνας…” - OlaDeka

Ναούμ Δίτσιος: “Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της γούνας…”

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τον απόηχο των δημοπρασιών Κοπεγχάγης και NAFA 

Η πτώση τιμών που όλοι περίμεναν πραγματοποιήθηκε, κατά κύριο λόγο στην Κοπεγχάγη, ενώ λιγότερο στη NAFA. Ταυτόχρονα όμως απορροφήθηκε το σύνολο των δερμάτων που προσφέρθηκαν και στις δυο δημοπρασίες.
Η πτώση των τιμών αποτελεί ζητούμενο των παραγωγών, καθώς οι υψηλές τιμές λειτουργούσαν αποτρεπτικά για τους καταναλωτές ιδιαίτερα στην αγορά της Ρωσίας. Ο εξορθολογισμός των τιμών που επιτεύχθηκε στις δυο δημοπρασίες, θα έχει σημαντικά αποτελέσματα και στο επίπεδο τόσο της χονδρικής και λιανικής πώλησης καθώς οι τιμές θα διαμορφωθούν σε επίπεδα που μπορεί να πληρώσει η Ρωσική αγορά.

Παρά τους φόβους για μεγάλη πτώση των τιμών των δερμάτων, οι φόβοι αυτοί δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς απορροφήθηκε το σύνολο των προσφερόμενων δερμάτων και μάλιστα σε ορισμένες κατηγορίες, όπως η Musquash κ.λπ., η ζήτηση υπήρξε ιδιαίτερα εντυπωσιακή.


Οι Ελληνικές επιχειρήσεις πρωταγωνίστησαν και στις δυο δημοπρασίες με πολλές από αυτές να αποκτούν τα Top Lot:

Abel (Blac Nafa Female)

EGO (Blac Nafa Male)

Langiotti (Silver Blue Male)

Kami (Mahogany Male)

Η πτώση των τιμών ευνοεί τις εκθέσεις

«Αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να υπάρξει ανάκαμψη της ζήτησης στη Ρωσική αγορά. Ωστόσο, η χρονιά θα είναι ιδιαιτέρα κρίσιμη ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές και την αυξομείωση που θα παρατηρηθεί», δήλωσε από το Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓ κ Ναούμ Δίτσιος. Όσον αφορά τώρα στο εάν θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση τις εκθέσεις της Αθήνας και Καστοριάς, όπως εξήγησε ο κ. Δίτσιος, «έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι τιμές, οι εκθέσεις θα επηρεαστούν θετικά γιατί θα αυξηθεί η ζήτηση».
neakastoria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria