Πρωτοφανείς βανδαλισμοί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς - OlaDeka

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

Εικόνες ντροπής από βανδαλισμούς εξωσχολικών στο κεντρικότερο σχολείο της πόλης μας, όπου οι χαρούμενες φωνές των μαθητών χαρίζουν ζωή στο γκρίζο χρώμα της καθημερινότητας.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο,λόγω της θέσης του αποτελεί στέκι για πολλούς εξωσχολικούς επισκέπτες ,οι οποίοι πέρα από το ότι ρυπαίνουν τον αύλειο χώρο με απίστευτα σκουπίδια (τσιγάρα, αποφάγια,σπασμένα μπουκάλια κ.ά ),προκαλούν σοβαρές υλικές ζημιές: Σπάζουν πόρτες,παράθυρα,χαλούν τις μπασκέτες κά.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, η βία που ασκήθηκε ήταν πρωτοφανής. Η εικόνα που αντίκρισαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου το πρωί της Δευτέρας ήταν τραγική. Ένα μεγάλο κομμάτι από τα κάγκελα της αυλής “ξεριζώθηκε’, παίρνοντας μαζί του και κομμάτια από τον τοίχο. Δίπλα από τα πεσμένα κάγκελα,φυσικά,η νεολαία που “άραξε ‘ στον αύλειο χώρο,άφησε και πάλι ό,τι κατανάλωσε: Ποτά, απορρίμματα από φαγώσιμα, πλαστικά ποτήρια…

Οι μαθητές του σχολείου, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους , κρεμούν συνεχώς ζωγραφιές στην αυλή του σχολείου, παρακαλώντας τους να μην το καταστρέφουν, εις μάτην όμως.Οι βανδαλισμοί και η ρίψη των σκουπιδιών αυξάνονται.

Αλήθεια,πόση συσσωρευμένη βία μπορεί να κρύβεται στους νέους αυτούς για να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες; Γιατί το κάνουν αυτό; Ποιος μπορεί να απαντήσει;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria