’’Βαρόμετρο’’ για το μέλλον του κλάδου της γούνας η 4η Fur Excellence in Athens - OlaDeka

’’Βαρόμετρο’’ για το μέλλον του κλάδου της γούνας η 4η Fur Excellence in Athens

Ευελπιστώντας να ξεπεραστούν οι …σκιές που άφησε πίσω της η πολύ κακή για τον κλάδο της γούνας περυσινή σεζόν, αλλά και τα προβλήματα που δημιούργησε η κατακόρυφη πτώση των τιμών των γουνοδερμάτων, ανοίγει αύριο (Πέμπτη 27 Μαρτίου) τις πύλες της η 4η Διεθνής Έκθεση Γούνας των Αθηνών, στο χώρο του MetropolitanExpo.

Η συμμετοχή των εκθετών είναι στα περυσινά επίπεδα, ενώ τα τετραγωνικά μέτρα που θα καλύψει ο εκθεσιακός χώρος ανέρχονται στις 15.000. Στα θετικά της φετινής διοργάνωσης, μάλιστα, προστίθεται η συμμετοχή πολλών ξένων εκθετών, που για πρώτη φορά θα δώσουν το «παρών» στην FurExcellenceinAthens.

Και φέτος, οι διοργανωτές (Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών) επιχειρούν να βάλουν ένα ακόμη …λιθαράκι στην περεταίρω καταξίωση του θεσμού στο παγκόσμιο στερέωμα της γούνας, δημιουργώντας παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τη διοργάνωση. Ταυτόχρονα, τα μέλη του Σ.Ε.Γ., όλο το προηγούμενο διάστημα, επένδυσαν πολύ κόπο, αλλά και κονδύλια, για να εξασφαλίσουν την αύξηση της επισκεψιμότητας της Έκθεσης, αφού ο βασικός στόχος τόσο των διοργανωτών όσο και των εκθετών είναι να προχωρήσουν σε συμφωνίες και να λάβουν παραγγελίες για την πώληση των γουναρικών.

Ανησυχία για τις εξελίξεις σε Ρωσία και Ουκρανία

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δε λείπει η ανησυχία για τις εξελίξεις που υπάρχουν στις δύο βασικές αγορές γούνας (Ρωσία και η Ουκρανία), που σε πρώτη φάση, ευτυχώς, δεν φαίνεται να επηρεάζουν ιδιαίτερα την Έκθεση.

”Σε σύγκριση με τις άλλες εκθέσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, η επισκεψιμότητα τηςFurExcellenceinAthens θα είναι μεγαλύτερη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους αγοραστές από τη χώρα της Ρωσίας. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η διενέργεια των τελευταίων δημοπρασιών, κατά τη διάρκεια των οποίων άρχισε να σταθεροποιείται η τιμή των γουνοδερμάτων, παρουσιάζοντας και αυξητικές τάσεις, και αυτό ώθησε τους εμπόρους να θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές πριν γίνουν νέες ανατιμήσεις”, εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΓ, Νίκος Μιχαλόπουλος, σε ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Έκθεσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria