ΕΚΤΑΚΤΟ: Aντιαεροπορικά πυρά κατά ουκρανικού αεροσκάφους – Το έκαναν “κόσκινο” με βλήματα των 23 χλστ.

Αρχική » Διάφορα » ΕΚΤΑΚΤΟ: Aντιαεροπορικά πυρά κατά ουκρανικού αεροσκάφους – Το έκαναν “κόσκινο” με βλήματα των 23 χλστ.

ΟΙ Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κριμαίας έβαλλαν αντιαεροπορικά πυρά πριν λίγο κατά ουκρανικό αεροσκάφος εναέριας παρατήρησης της συνοριοφρουράς, το οποίος είχε πλησιάσει σε ύψος περίπου 1000 μέτρων (3000 ποδών) κοντά στα διοικητικά όρια με την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας!

Δεν εκτοξεύθηκαν αντιαεροπορικά βλήματα, αλλά μάρτυρες αναφέρουν ότι μετά την προσγείωση του ελαφρού ελικοφόρου αερσκάφους (Diamont), μετρήθηκαν τρύπες από βλήματα των 23 χλστ. που εβλήθηκαν προφανώς από πυροβόλα ZU-23-2.

Δεν τραυματίστηκε κανείς από το τριμελές πλήρωμα από τα πυρά ανακοινώθηκε από τους Ουκρανούς, είπε εκπρόσωπος της συνοριοφρουράς, αλλά χαρακτήρισε τα πυρά “Στοχευμένα και ακριβή”.

Το αεροσκάφος, προειδοποιήθηκε να απομακρυνθεί μέσω ασυρμάτου, αλλά δεν υπάκουσε και αμέσως εξαπολύθηκαν πυρά εναντίον του.

Στην περιοχή έχουν αφιχθεί αντιαεροπορικές ενισχύσεις τόσο ειδικών δυνάμεων όσο και μία συστοιχία Buk-M1 για την περίπτωση που η εναέρια παρατήρηση ήταν πρελούδιο, κάποιας κίνησης από πλευράς των Ουκρανών ή καλύτερα των μισθοφόρων της Blackwater που έχει προσλάβει το Κίεβο.

Να πούμε ότι τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16C πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος εχθε΄ς ακριβώς στο ίδιο ύψος που πλησίασε το ουκρανικό αεροσκάφος την επικράτεια της Κριμαίας, αλλά η “απάντηση” ήταν τελείως διαφορετική, (δυστυχώς)…

defencenet

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια