Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΓΙΑ ΤΗ EUROPA NOSTRA - ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΜΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 - OlaDeka

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΓΙΑ ΤΗ EUROPA NOSTRA – ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΜΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7

ΤΟ EUROPA NOSTRA ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΣΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΡΩΝ Ή ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΜΕΛΕΙΑΣ Ή ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ!

The Hague / Λουξεμβούργο , 6 Μαρτίου 2014 –

Η κορυφαία διοργάνωση ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Ινστιτούτο) ανακοίνωσε τα 11 μνημεία και
αρχαιολογικούς χώρους της προεπιλογής  για « τα 7 πλέον απειλούμενα  μνημεία « πρόγραμμα 2014 .

Ανάμεσα στα αξιοθέατα που απειλούνται, προεπιλέχθηκαν από μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων ένας ρωμαϊκός αρχαιολογικός χώρος στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας , ένα μεσαιωνικό μοναστήρι στην Αρμενία , δύο ιστορικές γειτονιές της Καστοριάς στην Ελλάδα (Ντολτσό και Απόζαρι), μια ακρόπολη του 18ου αιώνα στην Ιταλία , μία σκηνή του 19ου αιώνα στο Βέλγιο , και ένα συγκρότημα κατοικιών του 20ου αιώνα στη Ρωσία .

Μερικά από αυτά είναι σε κίνδυνο λόγω της έλλειψης πόρων ή ειδικών γνώσεων, άλλα και λόγω αμέλειας ή ανεπαρκούς σχεδιασμού.  

Η ανακοίνωση της λίστας του τρέχοντος έτους συμπίπτει με την ημέρα των εγκαινίων του συνεδρίου « Heritage First: προς μια κοινή προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη » , που φιλοξενείται στην Αθήνα από την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Η τελική λίστα των 7  θα δημοσιοποιηθεί στις 5 Μαΐου κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Βιέννη .

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria