Στο δημοπρατήριο της Κopenhagen Fur το μέλλον της γούνας

Αρχική » Διάφορα » Στο δημοπρατήριο της Κopenhagen Fur το μέλλον της γούνας

Στο δημοπρατήριο της Κopenhagen Fur το μέλλον της γούνας
Τα γράψαμε και μεις χθες αλλά δείτε και το άρθρο της Σέντρας:
100% πωλήσεις -Έως 35% μείωση τιμών – Ρεκόρ προσφοράς δερμάτων
Mε τη συμμετοχή 500 περίπου αγοραστών και με την προσφορά ρεκόρ δερμάτων (7,1 εκ)!!! ολοκληρώθηκε με
 ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σήμερα (3η ημέρα) η

ιστορική δημοπρασία στο Κopenhagen Fur της Δανίας.

Πριν ακόμη ξεκινήσει η δημοπρασία όλες οι προβλέψεις και εκτιμήσεις έδειχναν ότι οι τιμές των δερμάτων – μετά από 3 περίπου συνεχή χρόνια ανοδικής πορείας – θα παρουσιάσουν πτώση και μάλιστα σημαντική. Οι προβλέψεις αυτές επαληθεύτηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα, όπου οι τιμές ήταν αισθητά μειωμένες από 10 μέχρι 35%.
Όλα τα μάτια του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι στραμμένα στην συγκεκριμένη δημοπρασία η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες της φετινής περιόδου τόσο σε επίπεδο προσφοράς, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι λόγω των εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που θα διαμορφώσει τις τιμές της πρώτης ύλης στην φετινή σεζόν.
Ωστόσο, ιδιαίτερα θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι στις πρώτες τρεις ημέρες της δημοπρασίας υπάρχει ικανοποιητικός ανταγωνισμός. Η σημαντική πτώση της τιμής των δερμάτων κάθε άλλα παρά ανησυχητικό γεγονός είναι. Το σημαντικότερο στοιχείο της δημοπρασίας είναι το 100% των πωλήσεων, κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο και ενθαρρυντικό για τον κλάδο της γούνας, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες και ίσως καταστροφικές.
’’Τα αποτελέσματα των πρώτων ημερών πώλησης είναι ικανοποιητικά . Άλλωστε, είχαμε ανακοινώσει σε όλους τους πελάτες μας ότι θα ανταποκριθούμε στην αγορά κάτι που το αποδείξαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα της δημοπρασίας πουλώντας 100% την προσφορά των 530.000 Silverblue, με μειωμένες βέβαια τιμές, αλλά όχι αυτές που φοβόμασταν όλοι’’, ήταν τα λόγια του προέδρου του Kopenhagen Fur, Tage Pedersen.
Ωστόσο εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της αβεβαιότητας στην παγκόσμια αγορά το δημοπρατήριο του Kopenhagen Fur, προκειμένου να συνδράμει στην όλη κατάσταση και να υποστηρίξει τους πελάτες του, αποφάσισε να παρέχει σημαντικές οικονομικές διευκολύνσεις.
’’Η αβεβαιότητα των πελατών μας ήταν μεγάλη και αρκετοί είχαν δυσκολία στην ανάληψη υποχρεώσεων. Η αβεβαιότητα ήταν κατανοητή, γι’ αυτό και εμείς από την πλευρά μας κάναμε κάποιες ενέργειες για να προσελκύσουμε περισσότερους πελάτες στην Κοπεγχάγη, με στόχο να ξεκινήσουμε την αναπόφευκτη προσαρμογή της αγοράς. Έτσι, αποφασίσαμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους αγοραστές-πελάτες μας άτοκες διευκολύνσεις, έτσι ώστε αυτό να τους δώσει την ευκαιρία να αγοράσουν δέρματα με ευνοϊκούς όρους και να ξαναμπούνε στην παγκόσμια αγορά’’, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Tage Pedersen.
Η πτώση τιμής των δερμάτων από τα είδη των τριών πρώτων ημερών της δημοπρασίας που προσφέρθηκαν υπολογίζεται περίπου στο 25%, από την αντίστοιχη του περασμένου Δεκεμβρίου, ωστόσο, όμως, η πραγματική πτώση, αγγίζει και το 40-50% από την δημοπρασία του περασμένου Σεπτεμβρίου!!! Κάτι που σημαίνει ότι από αυτήν την πτώση χάθηκαν κάποια εκατομμύρια ευρώ από τους αγοραστές, και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ανασυνταχθούν και να καταφέρουν να ισοσκελίσουν την όποια ζημιά έχουν υποστεί.
Τα μηνύματα που στέλνει η δημοπρασία Φεβρουαρίου του Kopenhagen Fur, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις εξελίξεις στον κλάδο της γούνας. Αναπόφευκτα η φετινή χρονιά προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη και απρόβλεπτη με τις τιμές που φαίνονται να διαμορφώνονται προς το παρών τουλάχιστον, ενώ είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και για τις δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν τον Φεβρουάριο στη ΝΑFA, και τον Μάρτιο στη SAGA και στην ΑΜΕΡΙCAN LEGEND. Παράλληλα, ενδιάμεσα προκύπτουν και οι Εκθέσεις Γούνας σε Χονκ-Κονκγ, Μιλάνο και κατόπιν στην Αθήνα, όπου και αυτές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά, όπου εκεί θα διαπιστωθεί πραγματικά το ενδιαφέρον και η ζήτηση των παραγόμενων προϊόντων.
Η πτώση των τιμών προσέλκυσε πολλούς ’’εξαφανισμένους’’ πελάτες παραδοσιακών αγορών!!!
Ξεχωριστό ενδιαφέρον στοιχείο από τη δημοπρασία του Φεβρουαρίου αποτελεί η παρουσία σημαντικού αριθμού αγοραστών από τις δυτικές χώρες – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα – οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των υπερβολικά υψηλών τιμών των δερμάτων, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στη διαδικασία της δημοπρασίας και γι’ αυτόν τον λόγο δεν συμμετείχαν. Ωστόσο, όμως, η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί, αφού οι φυσιολογικές τιμές που έχουν διαμορφωθεί τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημοπρασία.
Αυτό, ουσιαστικά δείχνει ότι γενικά υπάρχει ζήτηση για την γούνα και με αγορές σε φυσιολογικά επίπεδα τιμών της πρώτης ύλης, θα δώσει την δυνατότητα αναθέρμανσης ενδιαφέροντος και αυτών των αγοραστών με ουσιαστική ανάκαμψη πωλήσεων έτοιμων γουναρικών.
Οι τιμές που διαμορφώθηκαν μέχρι σήμερα είναι :
Silver blue male -35%
Silver blue Velvet male -24%
Silver blue female -24%
Silver blue Velvet female -14%
Black Cross Males -17%
Black Cross Females -14%
Chinchilla +14%
Mahogany Males -31%
Mahogany Velvet Males -27%
Mahogany Females -37%
Mahogany Velvet Females -25%
Palomino Males -17%
Palomino Velnet Males -19%
H δημοπρασία ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 
ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια