O Mιχάλης Τσαμάζ στο Διοικητικό Συμβούλιο του βρετανικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών ΕΕ - OlaDeka

O Mιχάλης Τσαμάζ στο Διοικητικό Συμβούλιο του βρετανικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών ΕΕ

Ο ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 27 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.
Η ΕΕ, ο πιο προηγμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνει το διορισμό του Thomas Dannenfeldt σε αντικατάσταση του

Timotheus Hoettges, και του Μιχάλη Τσαμάζ σε αντικατάσταση της Claudia Nemat, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2014.

Ο Thomas, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών της Deutsche Telekom ΑΕ από τον Ιανουάριο του 2014, θα είναι μη-εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕ.
Ο Μιχάλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Ελλάδα, από τις 3 Νοεμβρίου 2010, θα είναι μη-εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕ.
Η ΕΕ (www.ee.co.uk) είναι η πιο προηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Μεγάλη Βρετανία.
Δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της γαλλικής Orange, μέλος του Ομίλου Orange (πρώην France Telekom), και της γερμανικής T-Mobile, μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom, που ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2010 με σκοπό τη δημιουργία της κορυφαίας εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Μεγάλη Βρετανία.
Διαχειρίζεται το μεγαλύτερο και ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Μεγάλη Βρετανία.
Το χαρτοφυλάκιο της EE περιλαμβάνει υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για ιδιώτες, επιχειρήσεις και την αγορά χονδρικής.
Με περίπου 15.000 εργαζομένους και 600 καταστήματα λιανικής, η EE εξυπηρετεί περισσότερους από 27 εκατομμύρια πελάτες στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα έσοδα από υπηρεσίες της εταιρείας το 2012 πλησίασαν τα 6 δισ. στερλίνες.
Το δίκτυο της ΕΕ
Η EE λειτουργεί το μεγαλύτερο και ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Μεγάλη Βρετανία. Το δίκτυο 4G, το οποίο πρώτη η EE διέθεσε στη βρετανική αγορά το 2012, είναι  ένα από τα ταχύτερα παγκοσμίως και το γοργότερα αναπτυσσόμενο στον κόσμο σε όρους προσέλκυσης συνδρομητών (μετά τη Νότια Κορέα). Η κάλυψη του δικτύου 4G φτάνει σχεδόν το 70% του πληθυσμού της χώρας, ενώ τα δίκτυα 2G και 3G της εταιρείας καλύπτουν το 99% και 98% του πληθυσμού αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, το εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικό δίκτυο οπτικών ινών της EE καλύπτει το 54% του πληθυσμού και οι ευρυζωνικές υπηρεσίες ADSL το 98,7%.
Η EE  έχει λάβει σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών και του δικτύου της. Μεταξύ άλλων, έχει αναγνωριστεί ως το καλύτερο δίκτυο της Μεγάλης Βρετανίας από τη RootMetrics®, το Ταχύτερο Δίκτυο στα “2013 uSwitch Awards”, το Καλύτερο Δίκτυο στα “2013 Mobile Choice Consumer Awards” και τα “What Mobile Awards”, το Καλύτερο Δίκτυο για Επιχειρήσεις στα “2013 Mobile Industry awards”, ενώ έχει λάβει βραβείο Καινοτομίας Δικτύου στα “2013 Recombu awards”.
Το δίκτυο της EE έχουν επιλέξει για τις ανάγκες επικοινωνίας τους κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας, όπως η ASDA, BT, Canon, Expedia, Kimberly-Clark και Virgin Media.
Διοίκηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της EE αποτελείται από έξι μέλη: το Γενικό Διευθυντή, το Γενικό Οικονομικό Διευθυντή, τον Αναπληρωτή Διευθυντή και Οικονομικό Διευθυντή, καθώς και τρεις Μη Εκτελεστικούς Διευθυντές. Τρία μέλη του Συμβουλίου προέρχονται από την Orange και τρία από τη Deutsche Telekom. Η προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου εναλλάσσεται κάθε δύο έτη μεταξύ της Orange και της Deutsche Telekom.
Οικονομικές επιδόσεις
Με έσοδα από υπηρεσίες που το 2012 πλησίασαν τα £6 δισ., η κραταιά θέση της EE στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας πιστοποιείται από τα πιο πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου και Γ’ τριμήνου του 2013. Η EE έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο στη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους της. Το Α’ εξάμηνο του 2013 το περιθώριο προσαρμοσμένου κέρδους της (adj. EBITDA) διαμορφώθηκε σε 22,9%, έναντι 20,3% το Α’ εξάμηνο του 2012, ενώ η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη περιθωρίου 25% μέχρι το τέλος του 2014. Το Α’ εξάμηνο του 2013, η EE είχε μειώσει τις ακαθάριστες λειτουργικές δαπάνες της κατά £410 εκατ. επιτυγχάνοντας το 92% του ετήσιου στόχου (£445 εκατ. μέχρι το τέλος του 2013).
Παράλληλα, η EE είναι ο αναμφισβήτητος ηγέτης στα έσοδα από υπηρεσίες στη βρετανική αγορά κινητής τηλεφωνίας. Το Γ’ τρίμηνο του 2013 ο δείκτης ARPU στην κινητή αυξήθηκε κατά 3,3% (+0,5% συνεκτιμώντας τον αντίκτυπο της ρύθμισης) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Τα έσοδα από δεδομένα (non-text) ενισχύθηκαν κατά 24% την ίδια περίοδο. Επίσης, την ίδια περίοδο, η εταιρεία συνέχισε να ενισχύει την πελατειακή βάση των συνδρομητών συμβολαίου στην κινητή, διευρύνοντάς την κατά 5,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria