Παράδοση εγγράφων του Δημοσίου με drones;

Αρχική » Διάφορα » Παράδοση εγγράφων του Δημοσίου με drones;

Παράδοση εγγράφων του Δημοσίου με drones;

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη(drones) για την παράδοση εγγράφων στους κατοίκους και για την παρακολούθηση της κίνησης στους δρόμους.

Η πρωτοβουλία θεωρείται η πρώτη του είδους της και οι αξιωματούχοι λένε ότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση να ανταποκριθεί ταχύτερα στις ανάγκες των κατοίκων.

Οι μηχανικοί πραγματοποιούν δοκιμές εδώ και τρεις μήνες για να δουν αν το σχέδιο είναι πραγματοποιήσιμο. Η τελική φάση των δοκιμών θα αρχίσει σύντομα στο Ντουμπάι, ένα από τα εφτά εμιράτα της χώρας.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν χάρτες Google για να βρίσκουν τις διευθύνσεις και τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για να επιβεβαιώνουν την ταυτότητα του παραλήπτη.

Επίσης, αναμένεται ότι θα εμπεριέχουν τεχνολογία που θα επιτρέπει σε έναν χειριστή να εντοπίζει και να ελέγχει το αεροσκάφος εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Amazon ανέφερε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο χρήσης drones για την παράδοση προϊόντων σε πελάτες, αν και το σχέδιο αυτό τεχνολογικά απαιτεί τουλάχιστον άλλα τέσσερα με πέντε χρόνια για να υλοποιηθεί.

Επιπλέον, τα ρυθμιστικά και πρακτικά εμπόδια για την υλοποίηση του σχεδίου είναι αμέτρητα, καθώς απαιτούνται κανόνες ασφαλείας για τα επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά είναι άγνωστο πότε αυτοί θα τεθούν σε ισχύ.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια