ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΡΩΤΩΝΤΑΣ: Θα κλείσουν και το Πολυιατρείο του ΙΚΑ;;; - OlaDeka

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΡΩΤΩΝΤΑΣ: Θα κλείσουν και το Πολυιατρείο του ΙΚΑ;;;

ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ:
ΦΙΛΙΠΠΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΔΕΣ?

Επειδή το πολυτιμότερο αγαθό για τον
άνθρωπο είναι η υγεία, αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση για κάθε οργανωμένη κοινωνία η εξασφάλιση των απαιτούμενων προυποθέσεων για την παροχή του σε όλους τους πολίτες.


Κυβέρνηση, κόμματα και Βουλευτές, Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι άλλοι τοπικοί φορείς θα πρέπει να έχουν στις πρώτες προτεραιότητές τους τα θέματα υγείας και περίθαλψης των πολιτών.
Με βάση αυτή την αρχή δημιουργήσαμε εδώ στην Καστοριά τις τελευταίες δεκαετίες σύγχρονες υποδομές όπως αυτές του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας στο Άργος και στην Μεσοποταμία, του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Άργος και του Πολυιατρείου του ΙΚΑ στην Καστοριά. Ιδιαίτερα το Πολυιατρείο του ΙΚΑ αποτελούσε πάγιο αίτημα και ανάγκη των χιλιάδων ασφαλισμένων-εργαζομένων-συνταξιούχων, γι’ αυτό και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εξασφαλίστηκε και διαμορφώθηκε το κτίριο στο κέντρο της πόλης, εξοπλίστηκε με τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό και στελεχώθηκε με το απαιτούμενο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Επί είκοσι χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Και τώρα αιφνιδίως η σημερινή Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί σε κλείσιμο αυτό το Πολυιατρείο!!
Με τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που στην ουσία καταργούν τον ΕΟΠΥΥ (που είχε δημιουργηθεί μόλις πριν από τρία χρόνια) δημιουργείται άμεσος κίνδυνος να καταργηθεί το Πολυιατρείο του ΙΚΑ, ενώ ταυτόχρονα το Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού θα υπάγεται στην Περιφερειακή Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης!!
Η τυχόν κατάργηση του Πολυιατρείου του ΙΚΑ που τώρα με τους 17 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και το λοιπό προσωπικό παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες ασφαλισμένους, θα σημάνει μια τεράστια απώλεια και οπισθοδρόμηση σε συνθήκες του ’60 και ’70.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ακατανόητη, απαράδεκτη, τραγική για την ακριτική μας περιοχή.
Είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η αποψίλωση της Καστοριάς από υποδομές τόσο σημαντικές για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Νομού;
Μέσα σε ένα χρόνο, μετά από την υποβάθμιση και συρρίκνωση του ΤΕΙ, τη
μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κοζάνη κινδυνεύει τώρα άμεσα και το
Πολυιατρειο του ΙΚΑ.

Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι (και υποψήφιοι Δήμαρχοι), φορείς-εκπρόσωποι των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, επιστημονικοί σύλλογοι και λοιποί θα παρακολουθούν και πάλι με σταυρωμένα χέρια το ξήλωμα υποδομών και κατακτήσεων που οδηγεί στην υποβάθμιση και στην υπανάπτυξη την περιοχή;
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ό,τι καταργείται ή χάνεται δεν ξαναδημιουργείται.
Η ευθύνη της Κυβέρνησης θα είναι οφθαλμοφανής, αλλά μεγάλη θα είναι και η ευθύνη όσων επιλέξουν τον ρόλο των «μοιραίων και άβουλων» θεατών.

Φίλιππος Πετσάλνικος
Πρώην Υπουργός,
Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria