Καρυπίδης, Δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα παραμύθια - OlaDeka

Καρυπίδης, Δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα παραμύθια

Γράφει ο Παναγιώτης Τσολάκης
Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, την επιλογή προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα όσα …
ακολούθησαν με την υποψηφιότητα Καρυπίδη, καταδεικνύουν την έλλειψη συντονισμού, σοβαρότητας, συνέπειας αλλά ακόμα και την έλλειψη δημοκρατίας, θεωρητικό σήμα κατατεθέν της αριστεράς.
Τα παραπάνω στοιχειοθετούνται και αποδεικνύονται από τα γεγονότα που συντελέστηκαν:

Η επιλογή Καρυπίδη έγινε με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής και εγκρίθηκε κεντρικά.

Με έντεχνες και χειρουργικές επιλογές προσώπων που δεν ήθελαν το συγκεκριμένο
πρόσωπο, διέρρευσαν στα μέσα, κείμενο και βίντεο που με τις επιλεγμένες και συγκεκριμένες τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων, παρουσίασαν τον υποψήφιο αντισημίτη, ναζιστή, χρυσαυγίτη, εθνικιστή!!!!

Πέρα από τις υπόγειες και παρασκηνιακές πιέσεις, υπήρξε και η απροκάλυπτη εντολή (διαταγή) από το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδος Συμβούλιο, για απόσυρση του υποψήφιου!!!

Τελικά η απόσυρση έγινε, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής στην ψηφοφορία που έγινε πρότεινε με 9-3 να παραμείνει υποψήφιος!

Πού είναι λοιπόν η δημοκρατία! Τι ρόλο παίζει η τοπική οργάνωση. Να εκτελεί μόνο εντολές! Υπάρχει πιο αρμόδια και πιο αξιόπιστη πηγή από τα τοπικά πρόσωπα να γνωρίζουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή και ποια επιλογή εκφράζει και την επιθυμία της κοινωνίας!

Αναφέρθηκε σε πανελλήνιο τηλεοπτικό Σταθμό, από στέλεχος του Σύριζα Κοζάνης, ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος βρίσκεται πιο κοντά στους ΑΝΕΛ, που κινούνται στον εθνικιστικό χώρο!

Ποιο ηλίθια άποψη δεν έχει ακουστεί. Αν δεν είσαι αριστερός είσαι εθνικιστής! Τότε γιατί όλες οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με τους ΑΝΕΛ Κοζάνης για κοινό μέτωπο!

Πολιτεύτηκα με τους ΑΝΕΛ, είμαι και στηρίζω τους ΑΝΕΛ. Είμαι πατριώτης, δηλαδή αγαπάω την πατρίδα μου, την κουλτούρα της, την ιστορία της και τις παραδόσεις της. Σέβομαι τις απόψεις και τα πιστεύω κάθε άλλου ανθρώπου άλλης εθνικότητας.
Όμως όπως εγώ αν βρεθώ σε ξένη χώρα έχω την υποχρέωση να σεβαστώ την ιστορία, την κουλτούρα και τους νόμους αυτής της χώρας που με φιλοξενεί έτσι επιθυμώ και ο καθένας που φιλοξενείται στην χώρα μου να σέβεται την ιστορία την κουλτούρα και τους νόμους της χώρας μου. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Οι ανθρωπιστικοί κώδικες πρακτικής συμπεριφοράς είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου να τους έχει ή να μην τους έχει. Δεν τις κατοχυρώνει καμία κομματική ταυτότητα!

Η επιλογή των προσώπων που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μου, αυτοδιαψεύδει τα αριστερά μανιφέστα. Υπάρχουν πρόσωπα που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, το διεφθαρμένο σύστημα, στήριξαν στον παρελθόν αυτά τα κόμματα της συγκυβέρνησης και παρά ταύτα τοποθετήθηκαν επικεφαλής ή επιλέχτηκαν πρόσωπα που ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής στηρίζει το λιγνίτη, εκείνα επιμένουν στον πόλεμο του λιγνίτη στηρίζοντας τις αμαρτωλές πράσινες αναπτύξεις που επιδιώκει ο Φούχτελ που κατηγορούν θεωρητικά!

Υ.Γ Εάν εμείς, ως ΑΝΕΛ, στην περιοχή παίρναμε μια απόφαση για στήριξη κάποιου προσώπου στα αυτοδιοικητικά ή κάποια άλλη απόφαση που να αφορά την περιοχή και οι αποφάσεις αυτές είναι δεδομένες ότι εκφράζουν την πλειοψηφία της περιοχής και τις ανέτρεπε κεντρικά το κόμμα, εγώ προσωπικά θα είχα παραιτηθεί γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να στηρίξω τις κεντρικές αποφάσεις που ανατρέπουν τις τοπικές κοινωνικές αποφάσεις και θέσεις.

Δεν γνωρίζω πόσο άνετα αισθάνονται τα 9 μέλη που ψήφισαν υπέρ Καρυπίδη και η ψήφος τους πετάχτηκε στον κάλαθο! Με ποιο κίνητρο θα συνεχίζουν να παράγουν πολιτική, θέσεις και απόψεις για την περιοχή, όταν η παραγωγή, η θέση και η άποψη θα μπορεί να πεταχτεί ως μη γενόμενη! Ποιος λοιπόν ο λόγος ύπαρξης.
Ιμάντας μεταφοράς του κόμματος, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια!

Η δημοκρατική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με 9-3 εκτελέστηκε από την κεντρική εξουσία. Για τέτοια δημοκρατία μιλάει η αριστερά;

ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria