Στο Αμύνταιο έρχονται υδροπλάνα. Στη Φλώρινα έρχεται η τηλεθέρμανση. Στην Καστοριά κύριε?

Αρχική » Διάφορα » Στο Αμύνταιο έρχονται υδροπλάνα. Στη Φλώρινα έρχεται η τηλεθέρμανση. Στην Καστοριά κύριε?

Στο Αμύνταιο έρχονται υδροπλάνα. Στη Φλώρινα έρχεται η τηλεθέρμανση. Στην Καστοριά κύριε?

Το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης.

«Πιστεύουμε ότι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας θα είναι η πρώτη που θα δοθεί στην Περιφέρεια και ότι οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν εντός του καλοκαιριού», είπε ο κ. Ιωσηφίδης, διευκρινίζοντας πως φορέας λειτουργίας του νέου εγχειρήματος θα είναι ο δήμος Αμυνταίου.

Την εκπόνηση του φακέλου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ανέφερε, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του πλάνου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου.

«Το ενδιαφέρον του κόσμου της περιοχής για τη σύνδεσή της με υδροπλάνα με την υπόλοιπη χώρα είναι τεράστιο δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε έναν ακριτικό τόπο που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα υδροπλάνα λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες, ενώ έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται και στην ξηρά, σε αεροδρόμια που υπάρχουν και λειτουργούν και όχι μόνο σε θαλάσσιους ή λιμναίους χώρους», ανέφερε ο δήμαρχος Αμυνταίου.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια