Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή για Καρυπίδη: Εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού - OlaDeka

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή για Καρυπίδη: Εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού

Αιχμές για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιδράσει στις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος Θεόδωρος Καρυπίδης κατά των Εβραίων εκφράζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee).

Αναφερόμενη σε σχετική της ανακοίνωση, στις «αντισημιτικές δηλώσεις» του κ. Καρυπίδη, η Επιτροπή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προκαλούν «αποτροπιασμό».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

Στο πλαίσιο αυτό, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, έρχεται στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο μετά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις και ότι μέχρι στιγμής, οι ηγέτες του κόμματός του δεν αντέδρασαν στο τι έγραψε ο Καρυπίδης στο Facebook και ότι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού τόνισε ότι πρόκειται για ‘απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές’ δηλώσεις.»

Σύμφωνα με τον κ. Χάρις, ο πρωθυπουργός Σαμαράς και η κυβέρνησή του απορρίπτουν αυτές τις «επικίνδυνες επιθέσεις» και αναγνωρίζουν το δικαίωμα των Ελλήνων-Εβραίων, όπως και όλων των Ελλήνων πολιτών, να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».

Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά στην ίδρυση της ΝΕΡΙΤ το περασμένο καλοκαίρι, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την Ελληνική Ραδιοτηλεόραση, σημειώνοντας ότι ο Καρυπίδης ισχυρίζεται ότι το ακρωνύμιο του νέου σταθμού συνδέεται με την εβραϊκή λέξη για το κερί -Ner- και ότι «τα αναμμένα κεριά κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής του Χάνουκα γιορτάζουν την εβραϊκή νίκη πάνω από την αρχαία Ελλάδα».

Επίσης, γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του Καρυπίδη, όπως παρουσιάστηκαν στο Facebook, για το άναμμα των κεριών (Nerit) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και ότι ο Καρυπίδης έγραψε: «Οργανώνει μια νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων».

«Η Ελλάδα σήμερα έχει ένα εβραϊκό πληθυσμό που αριθμεί περίπου 5.000, σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων, έχοντας χάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας και της απέλασης προς τα στρατόπεδα θανάτου», όπως επισημαίνεται.

Ο κ. Χάρις δηλώνει ότι το «μαστίγωμα μέχρι μίσους κατά των Εβραίων, για όλα τα είδη των φερόμενων συνωμοσιών, είναι μια γνωστή, για πολύ καιρό, τακτική των πολιτικών εξτρεμιστών, με τίποτα εποικοδομητικό να προσφέρουν στα θέματα της πραγματικής ζωής που αντιμετωπίζει η χώρα τους», προσθέτοντας ότι «η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, για άλλη μια φορά ότι, για όλες τις δήθεν διαφορές τους, άκρα δεξιά και αριστερά, οι πολιτικοί μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά από ό,τι διαφορετικά θα μπορούσαν να παραδεχτούν -την ικανότητα στο τυφλό μίσος, τη μισαλλοδοξία και την δημαγωγία».

skai.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria