Σοβαρότατες ανακατατάξεις στην εξωτερική πολιτικη των Σκοπίων… - OlaDeka

Σοβαρότατες ανακατατάξεις στην εξωτερική πολιτικη των Σκοπίων…

Ευδοκία – Υβόννη Τσιλίδου

Η κατ’ εξοχήν είδηση των Βαλκανίων: κοινές πρεσβείες σχεδιάζουν να ανοίξουν Σερβία και ΠΓΔΜ για λόγους “οικονομίας”.
Σοβαρότατες ανακατατάξεις στην περιοχή μας, ίσως ανασύσταση της διαμελισμένης Γιουγκοσλαβίας, αμέσως μετά την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, με αποτελέσματα άκρως θετικά για εμάς σε σχέση με το
Μακεδονικό.

Μια πρώτη σωστή κίνηση για την επιβίωσή του κάνει το σκοπιανό μόρφωμα, αφού η κατάσταση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του είναι άκρως ασταθής, επικίνδυνη έως και εκρηκτική.

Πρώτον οι διμερείς σχέσεις του με την γειτονική Βουλγαρία είναι πολύ κακές και είναι γνωστές οι αντιμακεδονικές ως προς την ταυτότητά του θέσεις της.

Δεύτερον στο εσωτερικό του οι εθνικές μειονότητες των Βοσνίων, Σέρβων, Βλάχων και Ρομά διεκδικούν τα δικαιώματα της ελευθερίας στην άσκηση θρησκευτικών δικαιωμάτων και εκμάθησης της γλώσσας τους που, όπως καταγγέλλουν, καταπατώνται δημιουργώντας νέο εκρηκτικό μείγμα.
Τρίτον η κυβερνητική συμμαχία με τους Αλβανούς είναι πολύ εύθραυστη.

Τέταρτον ο βασικός χρηματοδότης και ιδεολογικός μεντορας της “μακεδονικής ταυτότητας” των σκοπιανών – σλαύων μεγαλοεπενδυτής Σόρος διώκεται πλέον ποινικά και στις ΗΠΑ – κι αυτό να το σκεφθούν καλά οι δικοί μας συνεργαζόμενοι “δήμαρχοι”.

Και πέμπτον η είσοδος του κρατιδίου στην ΕΕ και ΝΑΤΟ σκοντάφτει στο ανεπίλυτο του ονόματός του.

Ο Γενικός Διευθυντής της NSA στην παρουσίασή του στην επιτροπή εξωτερικών της Γερουσίας βλέπει εθνικές και πολιτικές αναταράξεις στα Δυτικά Βαλκάνια για το 2014. Ιδιαίτερα ΑΣΤΑΘΗ χαρακτηρίζει την κατάσταση στα Σκόπια λόγω εθνικών διαιρέσεων, ενώ η κυβέρνησή τους προωθεί προγράμματα ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ του σκοπιανού ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ως Μακεδόνων που δυσχεραίνουν την Ευρωατλαντική ενσωμάτωση του κρατιδίου.

Κι ενώ λοιπόν το κρατίδιο παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας διεθνώς, μέχρι και οι ΗΠΑ βλέπουν διάλυσή του, τολμά να παίζει και να εμπαίζει μέσα στην ίδια μας την Βουλή τους ανίκανους εκπρόσωπούς μας πετώντας τους κατάμουτρα την “Μακεδονική” του ταυτότητα δια του εκπροσώπου του.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ακολουθεί μηδενική αντίδραση από την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής!

Αλλά η υπόθεση έχει και συνέχεια από μέρους της Κυβέρνησης. Ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί δια της πλαγίας οδού να εκχωρήσει πάγιες ελληνικές θέσεις στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Παρακάμπτει από τις προυποθέσεις ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και ΝΑΤΟ την επίλυση της ονομασίας και προκρίνει άλλα κριτήρια ΠΛΗΝ του ονόματος!

Ο Καμμένος ορθότατα μένοντας πιστός στο δόγμα Καραμανλή για βέτο προτείνει για απόφαση επί του θέματος ή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών ή δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός.

Και όλα αυτά ενώ το θέμα πάει να λυθεί από μόνο του, αν ξεκινήσει αυτή η χαλαρή κατ΄ αρχάς μέσω πρεσβειών ένωση με Σερβία και συνακόλουθα αποδεχθεί επιτέλους το κρατίδιο την σλαυική του ταυτότητα.

Η ολιγομελής ομάδα Γκρούεφσκι με τις ιδεοληψίες και ανιστόρητες μεγαλομανίες της χάνει σιγά σιγά και τα διεθνή ερείσματά της και στη θέση τους βάζει νέα ερείσματα για αυτούς – προσκόματα για εμάς ο έλληνας ΥΠΕΞ!

Το μέγιστο ερώτημα είναι: Έχει αυτήν την αρμοδιότητα;

Ποιος νομίζει ότι είναι ο Χ παροδικός ΥΠΕΞ για να καθορίζει μεγίστης σημασίας εθνικά θέματα από μόνος του και δη με αντεθνικό τρόπο;

Υπήρχε ποτέ Εθνικό Συμβούλιο ή άγεται και φέρεται αυτή η χώρα από τον καθένα ύποπτα κινούμενο μη εκπρόσωπό της;

olympia.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria