Αντιμνημονιακόμετρο (του Βασίλη Κωνσταντίνου) - OlaDeka

Αντιμνημονιακόμετρο (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Αντιμνημονιακόμετρο (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Ο τεχνικός διαχωρισμός μνημονιακών και μη είναι το νέο εφεύρημα των «κούφιων», για να κρύβουν τη τσοχατζοπουλική νοοτροπία της ενασχόλησης με τα κοινά .

Που είναι. Πίσω από τις πομπώδεις εκφράσεις και το ανάλογο φιλολαϊκό προφίλ να κρύβεται έντεχνα ένας “λύκος” που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει το «θήραμά» του (λέγε με αρπαχτή).

Αντί να σκύψουν πάνω στην πραγματικότητα της τοπικής κοινωνίας, αντί να πείσουν τον κόσμο για την ικανότητά τους να διοικήσουν τον τόπο και το κυριότερο. Αντί να φροντίσουν να εμπλουτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που έχουν αποδείξει και τις προσωπικές ικανότητες, αλλά και την αγάπη τους για την πόλη τους ασχολούνται με το πόσο αντιμνημονιακοί είναι. Λες και ο αυθαίρετος και ωφελιμιστικός αυτοπροσδιορισμός ςς αντιμνημονιακού,είναι το μαγικό ραβδί που μετατρέπει κάθε αντιμνημονιακό σε ικανό να κάνει τα πάντα!

Μήπως πρέπει να βγάλουμε και αντιμνημονιακόμετρο για να κάνουμε μια καταγραφή για όλους και να τους βαθμολογήσουμε. Να διευκολύνουμε την κατάσταση βρε αδελφέ! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά.;

Με αυτή την νοοτροπία φτάσαμε στο μνημόνιο! Με το να πετάζουμε την μπάλα στην εξέδρα. Να δημιουργούμε σύγχυση. Να μην βλέπουμε το σήμερα με την ματιά ενός ακομπλεξάριστου Eυρωπαίου πολίτη. Ενός πολίτη της σημερινής εποχής και όχι θλιβερό απομεινάρι του πληγωμένου λόγω λαθών, παρελθόντος!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria