Ο νόμος της έδρας! - OlaDeka

Ο νόμος της έδρας!

Ο νόμος της έδρας!

Σε ένα ματς όπου ο θάνατος του ενός ήταν η ζωή του άλλου, το ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε ευεργετικά για τη Καστοριά που βγάζοντας περίσσιο πάθος στο παιχνίδι της επικράτησε 1-0 του Πυρσού Γρεβενών, κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό, χωρίς να προσφέρει στους 150 περίπου θεατές κάποιο ιδιαίτερο θέαμα.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς αναζητώντας το γκολ με μακρινές κυρίως μπαλιές που δεν είχαν ωστόσο την επιθυμητή κατάληξη.

Στις πλέον άξιας αναφοράς φάσεις –που ήταν όλες από τη πλευρά των φιλοξενούμενων- ο Μουρζίδης απέκρουσε τη καρφωτή κεφαλιά του Δούμα, ενώ το δυνατό σουτ του Κοσμίδη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του νεαρού γκολκίπερ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα, με αμφότερους τους δύο αντιπάλους να αναζητούν το πολυπόθητο γκολ με σαφέστατα περισσότερο μόχθο.

Ο σύλλογος των Γρεβενών ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και μάλιστα σπατάλησε εκ νέου δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά με κεφαλιά του Σκέντου και εν συνεχεία με ατομική ενέργεια του Γκέτσιου.

Η απάντηση από πλευράς <<γουναράδων>> ήρθε με τον αρχηγό, όταν στο 53ο λεπτό της συνάντησης ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έπιασε ξερό, ευθύβολο σουτ έξω από τη περιοχή, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Ένα κουβάρι οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το πάγκο και αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα πήραν την ώθηση από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και με την έντονη παρουσία του έσπρωξε όσο μπορούσε την ομάδα, στη ζωτικής σημασίας αυτή επικράτηση!


Τέσσερα λεπτά αργότερα η Καστοριά λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά το σουτ του Αλεξανδρίδη βρήκε σε ετοιμότητα το Κοσμίδη.

Εκεί όπου οι ερυθροκίτρινοι άγγιξαν κυριολεκτικά το γκολ, ήταν στο 74’ όταν έπειτα από έξοχο συνδυασμό ο Παπαδόπουλος <<έσπασε>> τη μπάλα στο Βελλίδη που από πλεονεκτική θέση είδε το σουτ του να σταματάει στο παρατεταμένο χέρι του Αθανασιάδη.

Ορθώς ο διαιτητής υπέδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα, παρατηρώντας το πρώην άσσο της Καστοριάς με κίτρινη κάρτα.

Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, ωστόσο ο Κοσμίδης ‘’ψάρωσε’’ το πολύπειρο στράικερ και με εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή κάθετη πλευρά του, απέκρουσε το καλά εκτελεσμένο πέναλτι του Βελλίδη, που απώλεσε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του ματς, προκειμένου να κλειδώσει το τρίποντο για την ομάδα του.

Η εικόνα του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκε στα τελευταία λεπτά, καθώς οι φιλοξενούμενοι αύξησαν τη πίεση τους, διεκδικώντας με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης που ποτέ εν τέλει δεν ήρθε.

Κύριοι υπαίτιοι για αυτό ήταν το εξαιρετικό αμυντικό κεντρικό δίδυμο με τις εξαιρετικές τοποθετήσεις και τις καίριες επεμβάσεις των Κεφάλα-Μπαϊρακτάρη, καθώς ακόμη και του απροσπέλαστου σήμερα Τσόπρα, που έσβησε κυριολεκτικά το Σικαλόπουλο και εξουδετέρωσε από τη πλευρά του τις επιθετικές βλέψεις των φιλοξενούμενων.

Οι ποδοσφαιριστές του -άλλοτε αρχηγού της Καστοριάς- Πέτρου Τσούκλη, δε παρέδωσαν τα όπλα και όντας μαχητικοί μέχρι και στα λεπτά των καθυστερήσεων, το φινάλε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης έμελλε να έχει ξανά δραματικό χαρακτήρα.

Οι προσπάθειες τους πάντως αποδείχθηκαν άκαρπες με τους ερυθροκίτρινους να παίρνουν την άτυπη ρεβάνς για την ήττα στη πρεμιέρα και σκαρφαλώνοντας στη Πέμπτη θέση της βαθμολογίας να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το τελευταίο σφύριγμα αποτύπωσε έντονο κοντράστ συναισθημάτων, με τους γηπεδούχους να αποχωρούν θριαμβευτές και τους ηττημένους παίκτες του Πυρσού ξαπλωμένους στο έδαφος, να αποχωρούν λίγο αργότερα με σκυμμένο το κεφάλι.

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν το συγκρότημα του Ανδρέα Λέτσιου έσπρωξε στο γκρεμό το σημερινό του αντίπαλό και σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική νίκη εντός έδρας νίκη του (διπλασίασε τις επιτυχίες, έπειτα το αξέχαστο 4-3 κόντρα το Κορδελιό) σφιχταγκάλιασε γερά τη παραμονή στη Τρίτη Εθνική Κατηγορία!

Άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και απέδειξαν περίτρανα -για πολλοστή φορά- πως μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσο στις απαιτήσεις της κατηγορίας όσο και στο ειδικό βάρος της φανέλας που πρεσβεύουν!


Καστοριά: Μουρζίδης, Τούλιος, Τσόπρας, Κεφάλας, Μπαϊρακτάρης, Τερέζιου, Βελλίδης (90’ Γεωργιάδης) Σολομωνίδης (67’ Ποπζαφίροφ) Αλεξανδρίδης, Παπαδόπουλος, Σαββαϊδης (81’ Χριστοφορίδης)

Πυρσός Γρεβενών: Κοσμίδης Γ. Μποτζιάρης, Καραγκούνης, Κυριακίδης, Αθανασιάδης, Σκέντος, Τζερεμές (36’ Σικαλόπουλος) Κοσμίδης Π. (69’ Καραγιάννης) Δούμας, Ιωαννίδης, Γκέτσιος (81’ Χαραλαμπίδης)http://paekastoria-1963.blogspot.gr/

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria