Η Ολυμπιακή Φλόγα που πέρασε και από την Καστοριά άναψε στο Σότσι (ρεπορτάζ – φωτογραφίες) - OlaDeka

Η Ολυμπιακή Φλόγα που πέρασε και από την Καστοριά άναψε στο Σότσι (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Η Ολυμπιακή Φλόγα που πέρασε και από την Καστοριά άναψε στο Σότσι (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)
Τον ουρανό του Σότσι (Sochi) στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας φωτίζει μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων Χειμερινών Αγώνων, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία, με τη συμμετοχή 3.000 περίπου αθλητών και αθλητριών από 85 χώρες εκ των οποίων οι 7

Έλληνες, που μπήκαν πρώτοι στο στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία.

Στην φαντασμαγορική τελετή έναρξης όμως την παράσταση έκλεψε μία τενίστρια. Η Ρωσίδα τενίστρια Maria Sharapova, που μεγάλωσε στην συγκεκριμένη πόλη και μετέφερε την ολυμπιακή φλόγα στο Fisht Olympic Stadium. Ένα ταξίδι που είχε ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 από την αρχαία Ολυμπία στην Ελλάδα και πέρασε και από την Καστοριά.
Στο πέρασμά της αυτό κι έπειτα από πρωτοβουλία της Διοίκησης του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε συμβολική επίσκεψη στα γήπεδα του ΠΡΩΤΕΑ, του Πανελληνιονίκη στο Σκι, Νίκου Βασιλείου, ο οποίος αποτελεί μέλος του ΠΡΩΤΕΑ και ήταν ένας από τους τέσσερις λαμπαδηδρόμους που συμμετείχαν στην λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας.
Οι μικροί αθλητές του ΠΡΩΤΕΑ, άφησαν για λίγο τις ρακέτες τους και πιάνοντας την Ολυμπιακή δάδα στα χέρια τους είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν την ανάσα της ιστορίας του πολιτισμού που ξεπηδάει κάθε φορά μέσα από το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας από τον ελληνικό ήλιο κι έδειξαν να αντιλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της Ολυμπιακής Φλόγας.

Σπύρος Κορεντσίδης – Νίκος Βασιλείου
Χριστίνα Γκαρά, προπονήτρια του Συλλόγου
Σπύρος Κορεντσίδης, υπεύθυνος προπονητικών τμημάτων Πρωτέα

Οι μικροί αθλητές του Πρωτέα αγγίζουν την ολυμπιακή δάδα
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria