ΚΛΕΤΣΙΔΗΣ: ΦΩΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - OlaDeka

ΚΛΕΤΣΙΔΗΣ: ΦΩΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

ΚΛΕΤΣΙΔΗΣ: ΦΩΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Νέο θέμα με παλιότερη κληρονομιά από αυτή της διαθήκης Παπαλαζάρου φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει στο δήμο Καστοριάς. Δείτε ΕΔΩ τι λέει ο Λεωνίδας Ζέγας για τη συγκεκριμένη άφαντη σύμφωνα με τον ίδιο κληρονομιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέγας το απίστευτο είναι ότι τα λεφτά αυτής της κληρονομιάς από τη Γαλλία δεν φαίνεται
να υπάρχουν πουθενά!

Εμείς ξεκινήσαμε να ψάχνουμε και να ρωτάμε. Στην αρχή αυτής της έρευνας μιλήσαμε με τον Λάζαρο Κλετσίδη ο οποίος ήταν δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας Οικονομίδη και αντίπαλος του Παπουλίδη στις εκλογές του 94.

Ο κύριος Κλετσίδης που είναι γνωστός για την προσφορά του σε θέματα λίμνης αλλά και άλλα στα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο,  μας είπε ότι το θέμα της κληρονομιάς από τη Γαλλία είναι όντως υπαρκτό και αληθινό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Καστοριανός ομογενής από τη Γαλλία, αποφάσισε να αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά στο δήμο Καστοριάς, με όρο να αξιοποιηθεί στην κατασκευή ενός μεγάλου έργου.

Η υπόθεση βρίσκει στις αρχές του 90 την ομάδα του Α.Οικονομίδη (του οποίου ήταν φίλος ο δωρητής) να ξαφνιάζεται ευχάριστα στο άκουσμα της είδησης ότι θα πρέπει να αποδεχτούν ένα τεράστιο για την εποχή εκείνη ποσό σε Γαλλικά φράγκα  από τον πατριώτη Καστοριανό ευεργέτη που επιθυμούσε να προικίσει την ιδιαίτερη του πατρίδα.

Δικηγόρος του δήμου τότε ήταν ο κ.Σέκιος. Διερμηνέας για τις επαφές και την σχετική αλληλογραφία ήταν η κα Γκουγκουλίτσα,  καθηγήτρια Γαλλικών και σύζυγος του Πασχάλη Γκέτσιου.

Συνδετικός κρίκος και κρίσιμος παράγοντας για την πορεία της υπόθεσης, υπήρξε κάποιος με το όνομα Ζαριφές ή Ζαφιρές.  Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο από την αρχή έως την όποια συνέχεια δώθηκε στην υπόθεση της κληρονομιάς.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο τότε δήμαρχος Καστοριάς κ.Οικονομίδης ταξίδεψε στη Γαλλία τουλάχιστον δύο φορές. Την υπόθεση δυσκόλεψε η Γαλλίδα γυναίκα του θανόντος που κατέθεσε προσφυγή κατά της διαθήκης και προσπάθησε να την καταστήσει άκυρη.

Ο Οικονομίδης έχει ήδη δημιουργήσει επιτροπή αποδοχής της κληρονομιάς με πρόεδρο τον κ.Παπαγεωργίου ο οποίος μαζί με τον υπεύθυνο δικηγόρο κ. Σέκιο ξεκινούν τον αγώνα διεκδίκησης της κληρονομιάς,  με κύριο πρόβλημα την προσφυγή της Γαλλίδας συζύγου του κληροδότη.

Πριν προλάβουν να πετύχουν κάτι ιδιαίτερο, οι άνθρωποι του Οικονομίδη αποχωρούν από το δημαρχείο Καστοριάς αφού στις εκλογές του 94 νέος δήμαρχος είναι ο Τάκης Παπουλίδης.

Ο Λάζαρος Κλετσίδης χάνει τις εκλογές για 154 ψήφους και με ένα μεγάλο παράπονο γιατί θεωρεί  ότι τον πούλησε η Νέα Δημοκρατία το κόμμα στο οποίο ανήκε τότε,  οπότε ο σχεδιασμός του να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη κληρονομιά για ανέγερση πνευματικού κέντρου μαζί με τα υπόλοιπα οράματα του βυθίζονται. Παρ όλα αυτά αποφασίζει να προσφέρει σθεναρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Η υπόθεση αναλαμβάνεται από νέες επιτροπές και νέους αιρετούς οι οποίοι καλούνται να  διεκδικήσουν, να κερδίσουν και να διαχειριστούν την κληρονομιά που από διάφορους που ρωτήσαμε μπορεί να έφτανε τότε τα 600 εκ σε δραχμές.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά υπάρχει σκοτάδι στον φάκελο Γαλλική κληρονομιά. Φαίνεται ότι διάφοροι αιρετοί και μή προσπάθησαν να συνεννοηθούν ή να «συναλλαχτούν» με τη Γαλλίδα αντίδικο. Η συνέχεια απαιτεί κι άλλη έρευνα. Προς το παρόν ακούστε ένα ηχητικό απόσπασμα από αυτά που μας είπε ο Λάζαρος Κλετσίδης:

Πέτρος Σμιξιώτης
Για το oladeka

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria