ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ - OlaDeka

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Στην Κοζάνη δεν περίμεναν τον θόρυβο που προκάλεσαν οι απόψεις στα social media για να γνωρίσουν τον ιδιοκτήτη του τοπικού Flash TV

Λαϊκιστής ή μαχητής υπέρ των αδυνάτων; Ερευνητής κι αποκαλυπτικός ή σύμμαχος με την κάθε μορφής τοπική εξουσία; O αμφιλεγόμενος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι χτες τουλάχιστον) για περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία, Θόδωρος Καρυπίδης είναι σίγουρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην Κοζάνη, δουλεύοντας ως δημοσιογράφος επί σειρά ετών. Βήμα του τα τηλεοπτικά δίκτυα της περιοχής και τώρα τελευταία το κανάλι Flash TV, στο οποίο έχει καθήκοντά του γενικού διευθυντή.
Μάλιστα, αυτήν την εβδομάδα η αναγνωρισιμότητά του εκτοξεύθηκε στα ύψη λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε (και) στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ. Το όνομά του έγινε γνωστό ακόμη και στην παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα, αλλά στην Κοζάνη ελάχιστα ενδιαφέρονται για τις τοποθετήσεις του Καρυπίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πολίτες της περιοχής περιμένουν από τον υποψήφιο περιφερειάρχη τους να ανακοινώσει επισήμως συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα ονόματα των συνεργατών του.
«Η Κοζάνη έχει βγει εντελώς από τον χάρτη. Ούτε στην πρόγνωση του καιρού αναφέρουν το όνομα της Κοζάνης ως πόλη. Η δε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αναφέρεται μόνο σε περίπτωση καταστροφών και θεομηνιών. Εχει ερημώσει ο τόπος. Ο γιος μου ετοιμάζεται να φύγει» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κώστας Χατζηκυπραίος.
Ιδιοκτήτης βενζινάδικου επί σειρά ετών και πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα των βενζινοπωλών, προσπαθεί να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της συνδικαλιστικής δράσης και κάθε Παρασκευή αξιοποιεί το άνοιγμα του Flash στην τοπική κοινωνία.
«Να, σήμερα (χθες) θα αναλύσω πώς φτάσαμε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, παραθέτοντας στοιχεία έρευνας του ιταλού οικονομολόγου Λουτσιάνο Γκαλίνο».
Η πρόσκληση για εκπομπή στο κανάλι ήταν αποτέλεσμα επαφών επί σειρά ετών του δημοσιογράφου με τη συνδικαλιστική «πηγή».
«Είναι πολυσυλλεκτική η ομάδα του Flash κι ο καθένας λέει τις απόψεις του. Εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν έχω έντονες χρωστικές πολιτικού τύπου επάνω μου. Αλλωστε, δεν το επιτρέπει η ιστορία μου. Στο κανάλι μιλούν πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας. Αλλος είναι έμπορος, άλλος μηχανικός, άλλος είναι γιατρός κι άλλος στρατιωτικός».
Ο Καρυπίδης έχει στο επιτελείο του και τον στρατηγό του. «Τις προάλλες επέστρεψα από την Κούβα. Είμαι μέλος του ελληνοκουβανικού συνδέσμου» λέει με καμάρι ο στρατηγός εν αποστρατεία, Νίκος Καρατουλιώτης.
Η συζήτηση γίνεται στην αίθουσα υποδοχής του Flash. Λιτή η διακόσμηση. Ο χώρος θυμίζει καπνιστήριο με πολλά καθαρά τασάκια.
«Γεωπολιτική σκακιέρα» είναι η κυριακάτικη εκπομπή του κ. Καρατουλιώτη, ο οποίος ερμηνεύει τον θόρυβο γύρω από τον Καρυπίδη με κριτήρια τα θέματά του. «Κρατήστε το αυτό ως πρόβλεψη: η μεγάλη αναμέτρηση θα γίνει στην Κοζάνη. Εδώ είναι το ενεργειακό κέντρο και τα λεφτά είναι πολλά. Εδώ είναι το εργοστάσιο της ΔΕΗ κι από εδώ θα περάσει ο αγωγός μεταφοράς του φυσικού αερίου. Επιπλέον εδώ είναι τα λιγνιτωρυχεία που θέλουν να τα εκχωρήσουν σε ιδιώτες και μάλλον ήδη τα έχουν εκχωρήσει» συμπληρώνει.

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ. Στο διπλανό από του διευθυντή γραφείο, η κίνηση εντείνεται. «Λυπάμαι, αλλά δεν θα μιλήσω. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου και θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σωστό για όλους τους συναδέλφους» εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο Καρυπίδης. Με κλειστό το ψηφιακό μαγνητόφωνο βγάζει από το συρτάρι έτοιμο ντοσιέ με τα αποδεικτικά των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου του Flash, διαδικασία μέσω της οποίας το κανάλι περιήλθε στην κυριότητα της συζύγου του κατά 100%. Σε άλλο φάκελο παρουσιάζει τις δικαστικές αποφάσεις για τη φυλάκιση του λαχειοπώλη πατέρα του λόγω κοινωνικών φρονημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria