Η Γερμανία φοβάται το δημοψήφισμα της Ελβετίας - OlaDeka

Η Γερμανία φοβάται το δημοψήφισμα της Ελβετίας

«Σημαντικά προβλήματα» αναμένει το Βερολίνο να δημιουργηθούν από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο διεξήχθη χθες, με βάση το οποίο θα επιβληθούν περιορισμοί στη μετανάστευση πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελβετία. Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας διευκρίνισε πάντως ότι η γερμανική κυβέρνηση σέβεται απολύτως την απόφαση των Ελβετών πολιτών.

«Εξαρτάται τώρα από τους Ελβετούς, από το πώς θα διαχειριστούν το αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της την εξέλιξη. Πάντως, ο Ζάιμπερτ παραδέχθηκε ότι κατά την άποψη του Βερολίνου εγείρονται «σημαντικά προβλήματα» για τις μελλοντικές σχέσεις της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση από την έκβαση του δημοψηφίσματος αυτού. Διευκρίνισε πως η γερμανική κυβέρνηση θα περιμένει την αντίδραση της Βέρνης πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε νομική ενέργεια, ενώ τόνισε ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος Μαριάνε Κοτέ δήλωσε ότι η Γερμανία διατηρεί μακρόχρονες εμπορικές σχέσεις με την Ελβετία και δεν αναμένει κάποια αλλαγή.

Την εισαγωγή αντίστοιχων περιορισμών για την μετανάστευση στην Γερμανία ζήτησε ο επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Μπερντ Λούκε και πρότεινε να τεθούν κριτήρια σχετικά με τα προσόντα και την δυνατότητα ενσωμάτωσης των μεταναστών, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύστημα της χώρας.newsit

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria