Καστοριά: Οι εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως - OlaDeka

Καστοριά: Οι εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως

Καστοριά: Οι εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εξετάσεις του πρώτου 4μηνου της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς « Ο Άγιος Μηνάς», την περασμένη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014.
Η σχολή λειτουργεί εδώ και 17 συνεχή χρόνια με ιδρυτή, συμπαραστάτη και άοκνο αρωγό στο έργο της σχολής όλα αυτά χρόνια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ.

Στη σχολή διδάσκεται η Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική και το δημοτικό τραγούδι σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, έχει συσταθεί χορωδία η οποία συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες αλλά πολύ περισσότερο σε λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε όλως ιδιαιτέρως ότι η αξία της Βυζαντινής μουσικής είναι ανεκτίμητη. Είναι το ποιητικό και μουσικό μεγαλούργημα των αιώνων, έχει τη μυστική εκείνη δύναμη να συνεπαίρνει το νου, να ιλαρύνει το φρόνημα, να διεγείρει το συναίσθημα, να γαληνεύει την ψυχή και προ πάντων να ενώνει μυσταγωγικά όλους τους πιστούς σε μια κοινωνία προσώπων ώστε «εν ενί στόματι και μια καρδία δοξάζειν και ανυμνείν» τον Τριαδικό Θεό.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria