Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Καρυπίδης… (Του Πασχάλη Τσολάκη) - OlaDeka

Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Καρυπίδης… (Του Πασχάλη Τσολάκη)

Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Καρυπίδης… (Του Πασχάλη Τσολάκη)

Αυτήν την απορία είχε η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και την εξέφρασε από τον βήμα της Βουλής «Αυτός ο Καρυπίδης ποιος είναι τέλος πάντων και γίνεται τόση συζήτηση;». Είναι αυτός που διεκδικεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης, την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Μια νευραλγική και ακριτική περιοχή της χώρας, με πλούσια ενέργεια, άφθονα νερά, υπόγειο φυσικό πλούτο με άπειρες φυσικές ομορφιές, με πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα ,πλούσια ιστορία και τόπος καταγωγής επιφανών ανδρών.

Αυτήν λοιπόν η Ακριτική και ευλογημένη (λόγω των πόρων και της αξίας που κρύβει) περιοχή, διεκδικείται και ορέγεται από τους ειδικούς εκμεταλλευτές του πλούτου. (φούχτελ-σόρος κι ένα σωρό άλλοι!)

Πολλές προσπάθειες περί αυτονόμησης ή προσάρτησης σε ευάλωτα και εξαρτημένα κρατίδια για να επιτευχθεί ο στόχος της απόλυτης εκμετάλλευσης και αφαίμαξης του πλούτου που διαθέτει.

Συνεπώς αυτή η περιοχή έχει μεγάλη σημασία για τους εκμεταλλευτές του πλούτου, από ποιους διοικείται, από ποιους εκπροσωπείται και από ποιους χειραγωγείται!

Όλα αυτά τα σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με όλα αυτά τα καταιγιστικά άρθρα μεγάλων μέσων ενημέρωσης, φανερώνουν πως όχι μόνο δεν εγκρίνουν τέτοια πρόσωπα (στυλ Καρυπίδη- δεν τον γνωρίζουν ούτε καν σαν πρόσωπο ίσως) αλλά είναι και κόκκινο πανί προς τα συμφέροντα που αναφέρθηκαν, εκ των οποίων πηγάζουν και οι εντολές για συκοφάντηση και εξόντωση τέτοιων προσώπων με τέτοιες απόψεις και προτάσεις.

Ποιες είναι οι απόψεις και οι προτάσεις.; Ότι η περιοχή αυτή είναι βάση αρχαιολογικών ευρημάτων και ιστορικών αναφορών, όχι μόνο χώρος και τόπος ελλήνων αλλά ήταν και η κοιτίδα που τροφοδοτούσε την νότια Ελλάδα και τα παράλια της Ιωνίας γης.

Ήταν η ασπίδα που πρώτη προστάτευε την υπόλοιπη χώρα, γιατί από εκεί έπρεπε να περάσουν πρώτα κάθε φιλόδοξοι κατακτητές.

Σε πολιτικό επίπεδο τώρα, ο Καρυπίδης και όσοι έχουν ταυτόσημες σχεδόν απόψεις για το σημαίνει μνημόνιο και τρόικα, για το τι σημαίνει εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, για το τι σημαίνουν όλα αυτά τα μέτρα κατά της κοινωνίας, σαφώς και είναι κόκκινο πανί για τους σημερινούς συγκυβερνήτες αλλά κυρίως των αφεντικών τους!

Από πότε στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία, ένας δημοσιογράφος που συνομιλεί με ένα πρόσωπο του κοινοβουλίου, χαρακτηρίζεται οπαδός αυτού του κόμματος και το χειρότερο υπερασπιστής των θεωριών της ;

Δηλαδή όταν η Ελευθεροτυπία δημοσίευε τα κείμενα της 17 Νοέμβρη, ασπάζονταν την τρομοκρατία: Ήταν τρομοκράτες; Τότε οι δημοκράτες του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, μέσα και άνθρωποι, την χαρακτήριζαν δημοκρατική ευαισθησία; Τώρα στην πυρά ο Καρυπίδης !

Από πότε μια ιστορική αναφορά και θέση για ένα γεγονός χαρακτηρίζεται κάποιος ρατσιστής και αντισημίτης. Για πολλά κατηγορώ την πολιτική του Ισραήλ και πολλά της προσάπτω. Είμαι ρατσιστής και αντισημίτης; Πολλά προσάπτω και πολλά σκληρά κατηγορώ για την Μέρκελ. Είμαι ρατσιστής και εχθρός του Γερμανικού έθνους και του γερμανικού λαού;

Γνωστά τα κέντρα και κατανοητός ο στόχος της επίθεσης στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν βολεύει , άρα δεν εγκρίνεται.

Πέρα από τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ (που τις παρασκηνιακές πιέσεις ή οτιδήποτε άλλα θα συμβεί, πολύ αργά θα τις μάθει, αν τις μάθει η κοινωνία) το ζητούμενο είναι τι θα πράξει η τοπική κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους αυτούς που αρθρογραφούν, πρόσωπα και πράγματα της περιοχής.

Η υποψηφιότητα Καρυπίδη, στυλ Καρυπίδη ξαναγράφω, ήταν και είναι ότι καλύτερο για την περιοχή αρκεί να γίνει σωστή χρήση, διαχείριση και αξιολόγηση προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα περιφερειακή αρχή. Καιρός να κοπεί οριστικά ο ομφάλιος ρόλος που ήθελε πάντα την τοπική αυτοδιοίκηση απόλυτα εξαρτημένη και ελεγχόμενη της κεντρικής εξουσίας.

Ευκαιρία να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα του αντιμνημονιακού τόξου, ότι φέρνουν κάτι καινούργιο. Ότι προέχουν οι κοινωνίες και τα συμφέροντά τους έναντι των κομμάτων, της κεντρικής εξουσίας και της καρέκλας ένεκα της οποίας παραχωρούνται και εκχωρούνται όλες οι ανθρώπινες αξίες, ακόμα και αυτής της αξιοπρέπειας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ευκαιρία να πάρει η κοινωνία αυτό που επιθυμεί και της αξίζει και όχι ότι της προσφέρεται. Όχι ότι αποφασίζουν ξένα κέντρα, όχι ότι αποφασίζουν τα συμφέροντα όχι ότι της τάζουν υπάκουοι και πρόθυμοι πολιτικοί που στηρίζονται σε αχυράνθρωπους που δυστυχώς η κοινωνία επιλέγει. Και οι αχυράνθρωποι, αχυράνθρωπους θέλουν και δημιουργούν!

Αριστερός, σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα αριστερών, με αφορμή την υποψηφιότητα Καρυπίδη, σημαίνει να είσαι φρόνιμος με τις υποδείξεις της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, να αποδέχεσαι το σχέδιο ΑΝΑΝ, να αποδέχεσαι τα Σκόπια σαν Μακεδονία, να αποδέχεσαι την αριστερή ιδεολογία αλλά την δεξιά τσέπη!

Αν με τόση ευκολία αριστεροί, κατά δήλωση, χαρακτηρίζουν τον Καρυπίδη, ανθρώπους στυλ Καρυπίδη, κι είμαστε χιλιάδες τέτοιοι στην Δυτική Μακεδονία, ρατσιστή, αντισημίτη και ναζιστή, τότε ίσως αυτούς θεωρεί μαξιλαράκι ο Σαμαράς…. (δηλωσίες και δωσίλογοι δεν θα υπάρξουμε ποτέ).

Το άρθρο αυτό δεν γράφτηκε για να στηρίξει τον Καρυπίδη, τα καταφέρνει και μόνος του λόγω και της ιδιότητάς του, αλλά γράφτηκε γιατί ένιωθα φανερά οργισμένος από την προσπάθεια να χαλιναγωγηθούν οι άνθρωποι της Δυτική Μακεδονίας και μάλιστα από τα αριστερά χωρίς αυτό να αποτελεί γενίκευση. Αναφέρομαι σε θεωριτικοκουλτουριάδηδες στυλ Τατσόπουλου που κατά δήλωση του «γαμεί» για να αποδείξει προφανώς τον ανδρισμό του……. Από θεωρίες αριστερές μπουχτίσαμε…πράξεις αριστερές δεν είδαμε…

Βλέπουμε ή μάλλον διαβάζουμε και από αριστερούς ότι ο Καρυπίδης, είναι ρατσιστής, αντισιμήτης, φιλοναζιστής, συνεπώς εχθρός της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Αποσπάσματα και λαϊκό δικαστήριο.

Έλεος. Λίγη σοβαρότητα και λίγο ήθος όταν κάποιοι αναφέρονται σε πρόσωπα που ποτέ δεν έβλαψαν, δεν προκάλεσαν και δεν ξεγέλασαν και δεν εξαπάτησαν την τοπική κοινωνία όπου ζει και δραστηριοποιείται!

Μήπως ήδη όπως χάρισαν δήμους της περιοχές με τις επιλογές τους, θέλουν να χαρίσουν και την περιφέρεια που εύκολα θα μπορούσε να κερδηθεί. Μήπως κάποιοι τοπικοί και μη, δεν θέλουν να ξηλωθεί το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» στην περιφέρεια. Γνωρίζουν οι δυτικομακεδόνες ποιοι και πως κινούν τα νήματα στην περιφέρεια.

kozan.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria