Κοζανίτης δικηγόρος συνελήφθη χθες από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης - OlaDeka

Κοζανίτης δικηγόρος συνελήφθη χθες από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Ένας 49χρονος δικηγόρος από την Κοζάνη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από την καταγγελία ζευγαριού ότι τους παρακρατούσε παράνομα επιδικασμένο ποσό ύψους άνω των 170.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 51χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 49χρονος δικηγόρος εκβίαζε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του προκειμένου να τού καταβάλλουν ποσοστό από επιδικασμένο ποσό ως δικηγορική αμοιβή.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η γυναίκα του ήταν ιδιοκτήτρια οικοπέδου στην Ημαθία, το οποίο απαλλοτριώθηκε χωρίς να αποζημιωθεί. Έπειτα από προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με τον προαναφερόμενο δικηγόρο, τής επιδικάστηκε ποσό ύψους 171.235 ευρώ.

Στις 24 Μαΐου του 2011, ο δικηγόρος παρέλαβε το παραπάνω ποσό από δικαστικό επιμελητή, χωρίς ωστόσο να το αποδώσει στη νόμιμη δικαιούχο ως όφειλε, αλλά το παρακράτησε παρανόμως χωρίς να την ενημερώσει σχετικά.

Από τον Ιανουάριο του 2014, όμως, ο δικηγόρος απαιτούσε εκβιαστικά από τους παθόντες ποσοστό 20%, ως δικηγορική αμοιβή, από το συνολικό ποσό, προκειμένου να τους το καταβάλει.

Χθες το πρωί, ο δικηγόρος πήγε και πάλι στο σπίτι του ζευγαριού, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και απαίτησε εκ νέου το 20%, προκειμένου να τους καταβάλει την επιδικασθείσα αποζημίωση, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εκβιαστών.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και το γραφείο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση.

Σε βάρος του 49χρονου δικηγόρου, που θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σχηματίζεται δικογραφία για εκβίαση και υπεξαίρεση.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=199412#sthash.y2fk96ge.dpuf

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria