3η μέρα της δημοπρασίας της Κοπενχάγης: Οι τιμές συνεχίζουν τον κατήφορο - OlaDeka

3η μέρα της δημοπρασίας της Κοπενχάγης: Οι τιμές συνεχίζουν τον κατήφορο

Για τρίτη μέρα οι τιμές των δερμάτων στην μεγάλη δημοπρασία της Κοπενχάγης πέφτουν χωρίς δίχτυ προστασίας. Προηγήθηκαν οι δυο πρώτες μέρες (Κυριακή και Δευτέρα) και
σήμερα συνεχίζεται η πτώση των τιμών  με παρόμοι ρυθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα έχουμε πτώση 50%! σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές τιμές. Από αύριο εντείνεται το ενδιαφέρον αφού βγαίνουν στη διαδικασία τα blacks.

Να σημειώσουμε ότι όπως είχαμε αναφέρει και σε παλιότερα άρθρα σε αυτή την δημοπρασία δεν αποσύρονται για λόγους προστασία τα εμπορεύματα και αφήνονται ελεύθερα όσο πτωτικές κι αν είναι οι τάσεις.

Επίσης πρέπει να πούμε ότι η αίθουσα φιλοξενεί φέτος 500 διεθνείς αγοραστές και η προσφορά αποτελείται από 7 εκατομμύρια μινκ γουνοδέρματα, μαζί με μια μεγάλη συλλογή από τσιντσιλά, swakara, καρακούλ, γκρίζα αλεπού, κουνάβι, φώκια και διάφορους άλλους τύπους δερμάτων.

Δεδομένου ότι η αγορά της γούνας διανύει μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας σε σχέση με το επίπεδο των τιμών σε πρόσφατες πωλήσεις όλα τα μάτια του κλάδου είναι στραμένα στην εν λόγω δημοπρασία που θεωρείται από τις μεγαλύτερες- αν όχι η μεγαλύτερη του κόσμου.

Η πώληση ξεκίνησε την Κυριακή 9 Φεβ. 2014 και οι τιμές ήταν κάτω από 14% – 30% σε ορισμένες περιπτώσεις και οι πωλήσεις έφτασαν το 100 τοις εκατό στην πρώτη ημέρα.

Δείτε την ανακοίνωση της Kopenhagen Fur:

The fur market towards new balance

(Η αγορά της γούνας προς νέα ισορροπία)
Η Kopenhagen Fur πέτυχε να πουλήσει την προσφορά των 530.000 Silverblue αρσενικά  και θηλυκά κατά την πρώτη ημέρα της δημοπρασίας του Φεβρουαρίου. Οι τιμές μειώθηκαν , όπως αναμενόταν, αλλά όχι τόσο όσο κάποιοι φοβόντουσαν .
Το άνοιγμα της δημοπρασίας Φεβρουαρίου ήταν η αναμενόμενο με ενθουσιασμό από τους εκτροφείς, όσο και τους πελάτες . Η αβεβαιότητα στο εμπόριο ήταν μεγάλη κατά τους μήνες μετά τη δημοπρασία του Δεκεμβρίου κατά την οποία μόνο το 20 τοις εκατό της προσφοράς πουλήθηκε.  Η ζήτηση για δέρματα βιζόν έχει φτάσει εδώ και μερικά χρόνια σε σημεία ρεκόρ και αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις σε παγκόσμια παραγωγή κλίμακα. Φέτος, περισσότερα από 80 εκατομ. μινκ γουνοδέρματα πρόκειται να πουληθούν και ο αριθμός έχει διπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια .
– Το αποτέλεσμα της πρώτης μέρας πώλησης ήταν ικανοποιητικό . Είχαμε ανακοινώσει σε όλο τον κόσμο ότι θα ανταποκριθούμε στην αγορά και το κάναμε από την πρώτη κιόλας παρτίδα . Πολύ γρήγορα οι πελάτες άρχισαν την προσφορά και η νευρική ατμόσφαιρα αντικαταστάθηκε από έντονο ανταγωνισμό στην αίθουσα δημοπρασιών , λέει ο Tage Pedersen , πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Kopenhagen Fur.
Η αβεβαιότητα μεταξύ των πελατών ήταν μεγάλη και πολλοί είχαν δυσκολία στην ανάληψη υποχρεώσεων. Ο καθένας περιμένει την πρώτη κίνηση .
– Η αβεβαιότητα ήταν κατανοητή , και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να έρθουν οι πελάτες στην Κοπεγχάγη, έτσι ώστε θα να ξεκινήσουμε την αναπόφευκτη προσαρμογή της αγοράς . Λόγω της οικονομικής δύναμης μας έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους αγοραστές άτοκες διευκολύνσεις και έχουμε ενημερώσει τους πάντες ότι η αγορά θα ανταποκριθεί. Αυτό έχει κάνει τους πελάτες να  έρθουν στη Kopenhagen Fur , λέει ο Tage Pedersen .
ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Τα τελευταία χρόνια , ιδιαίτερα οι Κινέζοι έχουν δραστηριοποιηθεί στην αίθουσα δημοπρασιών. Οι παραδοσιακοί πελάτες από την Ελλάδα , τη Ρωσία και η Τουρκία δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στη διαδικασία πώλησης στις τιμές ρεκόρ. Αυτή η εικόνα έχει αλλάξει τώρα επειδή οι τιμές στη σημερινή δημοπρασία κατεβαίνουν σε ένα πιο φυσιολογικό επίπεδο .
– Γνωστά πρόσωπα έχουν ξαφνικά εμφανιστεί και πάλι. Ως εκ τούτου , οι προσφορές στην αίθουσα δημοπρασιών έχουν εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες από ό, τι έχουμε συνηθίσει. Αυτό δείχνει ότι ουσιαστικά ότι υπάρχει μια καλή ζήτηση για τη γούνα  και με χαμηλότερο επίπεδο των τιμών στα δέρματα,  περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ένα γούνινο ένδυμα . Αυτό είναι καλό για το εμπόριο , λέει ο Tage Pedersen .
Παρά το γεγονός ότι η σημερινή πώληση πήγε καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε, το τελικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας είναι μακριά ακόμη. Συνολικά προσφέρουμε 7,1 εκατ. δέρματα βιζόν και το εμπόριο με έμφαση στις καφέ τύπους βιζόν . Η προσφορά αυτών των τύπων αποτελείται από 4 εκατομμύρια δέρματα που θα προσφερθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή .
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria