Τους 35 έφτασαν οι νεκροί στο Κίεβο-Live μετάδοση - OlaDeka

Τους 35 έφτασαν οι νεκροί στο Κίεβο-Live μετάδοση


Δραματικές εξελίξεις στο Κίεβο. Τουλάχιστον 35 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα σύμφωνα με τις μαρτυρίες δημοσιογράφων των ξένων δικτύων Δημοσιογράφος είδε έξι πτώματα να κείτονται επάνω στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας μπροστά από το ξενοδοχείο Kozatski, ενώ
άλλος δημοσιογράφος μέτρησε επτά πτώματα στην υποδοχή του ξενοδοχείου Ukraina, από την άλλη πλευρά της Πλατείας.

Η έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης εκκενώθηκε από το προσωπικό, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Οπως μετέδωσε το Reuters, τα σώματα των νεκρών είναι σκεπασμένα με κουβέρτες. Ο φωτογράφος του πρακτορείου Βασίλι Φεντοσένκο μετέδωσε ότι τουλάχιστον έξι πτώματα κείτονται στην βορειοδυτική πλευρά της Πλατείας, άλλα τέσσερα σε απόσταση 100 μέτρων και τουλάχιστον πέντε μπροστά στο ξενοδοχείο Ukraina. .

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε ενώ αρχικά είχε μεταδοθεί από τα ξένα δίκτυα ότι αποχώρησαν από το Κίεβο, ανακοινώθηκε ότι αυτή την ώρα συνταντώνται με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτωρ Γιανούκοβιτς. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι όποιες απαιτήσεις της Ε.Ε στην παρούσα φάση είναι ανάρμοστες.

Γύρω από το προεδρικό μέγαρο ακούγονταν από το πρωί εκρήξεις και πυροβολισμοί.

Την αποχώρηση μέρους της ουκρανικής αθλητικής ομάδας στους Χειμερινούς του Σότσι εξαιτίας των ταραχών ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας όπου οι διαδηλωτές ανακατέλαβαν τα σημεία που είχε υπό τον έλεγχο της η αστυνομία. Κι αυτό παρά τις δηλώσεις περί ανακωχής του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς.

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς. «Οι κυρώσεις δεν φτάνουν» δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη με τον Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την ειρήνευση στη χώρα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σκληρή γλώσσα Ομπάμα σε Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέρριψε τις ευθύνες για την κρίση στην Ουκρανία αλλά και τη στάση του στη Συρία προσωπικά στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι αγνόησε τα δικαιώματα των πολιτών. Προειδοποίησε μάλιστα ότι «θα υπάρξουν συνέπειες εάν συνεχιστεί η βία στην Ουκρανία» και τόνισε πως «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν πρέπει να επέμβουν σε μια κατάσταση που χρειάζεται να διευθετηθεί από πολιτικούς». Σε δηλώσεις τους ο Ομπάμα και ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ, εμφανίστηκαν δύσπιστοιως προς τις προθέσεις του Γιανούκοβιτς, για τήρηση της εκεχειρίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Τετάρτη απαγόρευση χορήγησης βίζας σε 20 ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας οι οποίοι θεωρούνται από την Ουάσιγκτον ως βασικοί υπεύθυνοι για τη φονική καταστολή των διαδηλώσεων στο Κίεβο, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν διευκρίνισε ονομαστικά τα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκε η απαγόρευση χορήγησης της αμερικανικής βίζας.

Σοβαρές επιπτώσεις στους δεσμούς του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία θα προκαλέσει τυχόν στρατιωτική επέμβαση κατά της αντιπολίτευσης και των οπαδών της που διαδηλώνουν στο Κίεβο, δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Τους 35 έφτασαν οι νεκροί στο Κίεβο-Live μετάδοση   

 

 

 thetoc
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria