Στο «κόκκινο» βρίσκονται πάνω από 2 εκατομμύρια δάνεια - OlaDeka

Στο «κόκκινο» βρίσκονται πάνω από 2 εκατομμύρια δάνεια

Στο «κόκκινο» βρίσκονται πάνω από 2 εκατομμύρια δάνεια

Πρόκειται για δάνεια που έχουν πάψει να αποπληρώνονται για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών, περιοριζόντας το συνολικό αριθμό δανείων που εξακολουθεί να εξυπηρετείται μόλις στα 5 εκατομμύρια περίπου

Πάνω από δύο εκατομμύρια καθυστερούμενα δάνεια στο στάδιο της καταγγελίας είναι ο τραγικός απολογισμός της κρίσης για νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, που έχουν οφειλές από στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνειαέως 1 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια που έχουν πάψει να αποπληρώνονται για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών, περιοριζόντας το συνολικό αριθμό δανείων που εξακολουθεί να εξυπηρετείται μόλις στα 5 εκατομμύρια περίπου, στα οποία περιλαμβάνονται και τα δάνεια που έχουν ρυθμιστεί και τα οποία αριθμούν περί το 1 εκατομμύριο περίπου.

Η ακτινογραφία των 2 εκατομμυρίων καθυστερήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «Καθημερινή», αριθμεί 800.000 καταναλωτικά, 900.000 πιστωτικές κάρτες, πάνω από 100.000 μικρά επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και 300.000 στεγαστικά.

Μετά από έξι χρόνια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης, η εικόνα δείχνει να έχει ξεκαθαρίσει στο μέτωπο των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, η κατάρρευση των οποίων αποτέλεσε το άμεσο σύμπτωμα της κρίσης.

Τα δάνεια της καταναλωτικής πίστης ήταν και τα πρώτα που καταγγέλθηκαν από τις τράπεζες στη διαδικασία του ξεκαθαρίσματος της αγοράς, ακόμα και αν η καταγγελία δεν συνοδευόταν με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria