Το Κίεβο στις φλόγες! 15 νεκροί – ανεξέλεγκτη βία παντού!

Αρχική » Διάφορα » Το Κίεβο στις φλόγες! 15 νεκροί – ανεξέλεγκτη βία παντού!

Το Κίεβο στις φλόγες! 15 νεκροί - ανεξέλεγκτη βία παντού!

Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας στην Ουκρανία. Σε εξέλιξη είναι εδώ και ώρες επιχείρηση της αστυνομίας για τη διάλυση των διαδηλωτών, ενώ είναι διεθνής η κατακραυγή για το λουτρό αίματος.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Επίσης 39 αστυνομικοί φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου. Στο σημείο βρίσκονται τρία τεθωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεση και εκατοντάδες αστυνομικοί της διαβόητης μονάδας καταστολής Μπερκούτ. Ακολουθούν, στη δεύτερη γραμμή, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οπλισμένοι με Καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προωθούνται προς την πλατεία, προσπερνώντας τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές σε μια μάταιη προσπάθεια να τους σταματήσουν. Οι αστυνομικοί νωρίτερα καλούσαν με τηλεβόες τις γυναίκες και τα παιδιά να φύγουν από την περιοχή, προειδοποιώντας ότι θα ξεκινήσει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση». Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να αναγκάσουν σε υποχώρηση τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και κομμάτια από τις σπασμένες πέτρες του πεζοδρομίου.

Πλέον τα επεισόδια επεκτείνονται εκτός Κιέβου. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης της πόλης Λβιβ, καθώς και την έδρα της αστυνομίας στην πόλη αυτή που θεωρείται προπύργιο των εθνικιστών, στη δυτική Ουκρανία. Περίπου 500 άνθρωποι πετροβόλησαν αρχικά το κτίριο όπου στεγάζεται η περιφερειακή διοίκηση και κατόπιν εισέβαλαν σε αυτό χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Λίγο αργότερα περίπου 100 διαδηλωτές κατέλαβαν αιφνιδιαστικά και την έδρα της αστυνομίας. Αντίστοιχες διαδηλώσεις και επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια σημειώνονται και σε άλλες πόλεις σύμφωνα με το BBC.

toxwni.gr

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια