Πωλήσεις 100% με πτώση τιμών στην δημοπρασία Φεβρουαρίου της Κopenhagen Fur - OlaDeka

Πωλήσεις 100% με πτώση τιμών στην δημοπρασία Φεβρουαρίου της Κopenhagen Fur

Πωλήσεις 100% με πτώση τιμών στην δημοπρασία Φεβρουαρίου της Κopenhagen Fur

Ολοκληρώθηκε  η πρώτη μέρα της ιστορικής δημοπρασίας της περιόδου στο ΚopenhagenFur της Δανίας. Και λέμε ιστορική διότι το δημοπρατήριο της Κοπεγχάγης προσφέρει αριθμό ρεκόρ δερμάτων 7,1 εκ.!!!


Στην σημαντική αυτή δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 400 αγοραστές με την αγοραστική τους συμπεριφορά έστειλαν κατά κάποιο τρόπο το μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και στις επόμενες δημοπρασίες.
Το θετικό της πρώτης ημέρας της δημοπρασίας είναι ότι υπήρξε ικανοποιητικός ανταγωνισμός με 100% πωλήσεις, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό. Δηλαδή το ότι πουλήθηκαν όλα τα δέρματα κάτω από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί θα πρέπει να θεωρείται ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα. Τώρα, όσον αφορά τις τιμές της πρώτης ύλης, αυτές ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο πως θα παρουσιάσουν πτώση, η οποία κάποια στιγμή μετά από 3 συνεχή σχεδόν χρόνια ανόδου, ήταν λογικό να έρθει, προκειμένου να μπορέσει να ανασάνει η παγκόσμια αγορά, καθότι οι πωλήσεις των γουναρικών από τις υπερβολικές αυξήσεις τιμών, είχαν παρουσιάσει σημαντική κάμψη.
Η πτώση τιμής των δερμάτων από τα είδη της πρώτης ημέρας που προσφέρθηκαν υπολογίζεται στο 25%, από την αντίστοιχη του περασμένου Δεκεμβρίου, ωστόσο, όμως, η πραγματική πτώση, ίσως να αγγίζει και το 40-50% από την δημοπρασία του περασμένου Σεπτεμβρίου!!! Κάτι που σημαίνει ότι από αυτήν την πτώση χάθηκαν κάποια εκατομμύρια ευρώ από τους αγοραστές, και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ανασυνταχθούν και να καταφέρουν να ισοσκελίσουν την όποια ζημιά έχουν υποστεί. Άλλωστε, η γούνα αποτελεί ένα ξεχωριστό χρηματιστήριο και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί αυτό το γεγονός. Το σίγουρο είναι ότι η φετινή χρονιά για τον κλάδο της γούνας προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολο με τις τιμές που φαίνονται να διαμορφώνονται και να δημιουργείται αναπόφευκτα η ζημιά, ωστόσο, όμως από την άλλη με την πτώση των τιμών αναμένεται σημαντική ανάκαμψη πωλήσεων έτοιμων γουναρικών.

Οι κινέζοι παρά τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στην χώρα τους με το φορολογικό ζήτημα, ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην δημοπρασία, ωστόσο, όμως,ιδιαίτερα θετικό θεωρείται το γεγονός ότι με την πτώση τιμών της πρώτης ύλης αναθερμάνθηκαν σημαντικά οι δυτικές αγορές, αφού το παρών στην δημοπρασία έδωσαν αγοραστές των χωρών αυτών -ανάμεσά τους και η Ελλάδα – που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των υψηλών τιμών, απουσίαζαν από τις αίθουσες των δημοπρατηρίων.
Οι τιμές που διαμορφώθηκαν στα σημερινά είδη είναι :
Silver blue male                   -35%
Silver blue Velvet male        -24%
Silver blue female                -24%
Silver blue Velvet female     -14%
H δημοπρασία που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου συνεχίζεται αύριο (σήμερα) Δευτέρα με την προσφορά 250.000 δερμάτων στα είδη :
Black Cross M, Black Cross F, Var. Cross M και Var. Cross F
ΣΕΝΤΡΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria