«Ούζου Μέλαθρον»: Διεκδικεί 1 εκ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο - OlaDeka

«Ούζου Μέλαθρον»: Διεκδικεί 1 εκ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο

«Ούζου Μέλαθρον»: Διεκδικεί 1 εκ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο

Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία διεκδικεί συνολικά 1 εκατ. ευρώ, κατέθεσε η θεσσαλονικιώτικη εταιρεία «Ούζου Μέλαθρον ΑΕ-Επισιτιστικές Εργασίες». Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακεδονία, η εταιρεία διεκδικεί διά της δικαστικής οδού τα χρήματα με τα οποία επιβαρύνθηκε λόγω της πολύχρονης ταλαιπωρίας και της καθυστέρησης που σημειώθηκε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών στη διεκπεραίωση αιτήματός της σχετικά με τις καταστροφές που έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τα εκτεταμένα επεισόδια που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Για την «απίστευτη και πρωτόγνωρη ολιγωρία των κρατικών υπηρεσιών, που την οδήγησαν σε οικονομική δυσλειτουργία και απώλεια τουλάχιστον 60 θέσεων εργασίας», όπως υποστηρίζει, η «Ούζου Μέλαθρον» προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος τη δικαίωσε πλήρως.

Όπως αναφέρει στην απόφασή της η ανεξάρτητη αρχή: «Η 25η διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, με το υπ” αριθμ. πρωτ. 2/66386/0025 έγγραφό της, ουσιαστικά αποδέχεται τις σημειωθείσες καθυστερήσεις και αποδίδει την εμπλοκή στην καταβολή της αποζημίωσης “σε προσωρινό πρόβλημα’, όπως χαρακτηρίζει την προκήρυξη εθνικών εκλογών το 2012 και, επομένως, στην ουσιαστική απουσία πολιτικής ηγεσίας από το υπουργείο». Λόγω της ιδιαιτερότητάς της, η περίπτωση συμπεριλήφθηκε προσφάτως σε ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής υπό τον εύγλωττο τίτλο «Εμπόδια στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και προτάσεις για την ενίσχυσή της».

Όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, «η “Ούζου Μέλαθρον” ελπίζει η περίπτωσή της να αποτελέσει αιτία να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria