ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ vs ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ - ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ No 2 - OlaDeka

ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ vs ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ – ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ No 2

Αυτά έγραψε o Κεπαπτσόγλου την επόμενη μέρα του καρναβαλιού για το περιβόητο πλέον θέμα της σάτιρας του Διαμαντόπουλου:

Για άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε το Καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, το οποίο είναι το μοναδικό που διεξάγεται την Πρωτοχρονιά με κυρίαρχο στοιχείο τη σάτιρα. Κάθε
συμμετέχων είναι υπεύθυνος για τα έργα, τα λόγια και τις πράξεις του.

Η σάτιρα, όπως την κληρονομήσαμε από την αρχαιότητα, έχει σκοπό μέσω της διακωμώδησης, της υπερβολής ή τηςειρωνείας να νουθετήσει και να οδηγήσει το πρόσωπο που σατιρίζεται, σε σωστές αποφάσεις και συμπεριφορές. Με το σκεπτικό αυτό αλλά και στα πλαίσια της παράδοσης, ο Δήμος Άργους Ορεστικού στηρίζει το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι.

Όμως, επειδή τα όρια της σάτιρας πρέπει να οριοθετούνται, ο Δήμος μας οφείλει όχι μόνο να διαχωρίσει τη θέση του αλλά και να καταδικάσει οποιαδήποτε προσπάθεια θελημένη ή μη με την οποία προσβάλλονται θεσμοί και ιερά σύμβολα, όπως η Εκκλησία και τα Ιερά Μυστήριά της. 

Είναι γνωστή η μακρόχρονη συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας και του Δήμου, η οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχει γίνει πιο στενή. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και ο Δήμος θα συνεχίσει να συνδράμει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία.

Δείτε τώρα τι έλεγε την ώρα της…κηδείας:

Η δε Αντωνίου όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα με ότι έκανε ο Διαμαντόπουλος, αλλά έκρινε ότι… ο κατηγορούμενος μετέπειτα παπασούρας  θα μπορούσε να γίνει και παππάς !

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria