Στη Eurofood τα τυριά της Καστοριάς - OlaDeka

Στη Eurofood τα τυριά της Καστοριάς

Στη Eurofood τα τυριά της Καστοριάς
Υπό τον έλεγχο της Eurofood Ποιότητα Α.Ε, εταιρείας που ανήκει στον διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη λειτουργεί εδώ και µήνες το τυροκοµείο της ΕΑΣ Καστοριάς.
Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Agrenda, η Eurofood Ποιότητα Α.Ε. προχώρησε το καλοκαίρι του 2012 στην ενοικίαση του τυροκοµείου και του εργοστασίου ζωοτροφών της ΕΑΣ Καστοριάς η οποία αντιµετωπίζει σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα. Την υπόθεση χειρίστηκε η προηγούµενη διοίκηση της Ένωσης η οποία απήλθε πριν από ένα µήνα περίπου. Η τυροκοµική µονάδα λειτουργεί πλέον κανονικά υπό τη διεύθυνση της Eurofood (µάλιστα στο διαδικτυακό της τόπο διαφηµίζονται το κεφαλοτύρι και η φέτα που παράγονται εκεί) σε αντίθεση µε το ζωοτροφάδικο που παραµένει αδρανές.

Μιλώντας στην Agrenda ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καστοριάς, Γιάννης Ελευθερίου σηµείωσε ότι στις αρχικές προθέσεις της νέας διοίκησης ήταν να επανεξετάσει τη συµφωνία –καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν προηγήθηκε διαγωνισµός ή απόφαση της Γ.Σ. Ωστόσο τόνισε ότι επί του παρόντος σκοπεύει να ρίξει το βάρος στα υπόλοιπα «καυτά ζητήµατα» της Ένωσης και κυρίως τη µετατροπής της σε πρωτοβάθµιο συνεταιρισµό.
Να σηµειωθεί ότι η ΕΑΣ Καστοριάς επιδιώκει αυτό το διάστηµα να ρυθµίσει τα χρέη της προκειµένου να αποφύγει την εκκαθάριση και το τίµηµα (25.000 ευρώ το χρόνο) από την ενοικίαση του τυροκοµείου είναι ουσιαστικά το µόνο «ζεστό» χρήµα που µπαίνει στα ταµεία της.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria