ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ CITY BREAK ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ CITY BREAK ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Τις προτάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ενισχυθεί η πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για την υποστήριξη των περιφερειών της χώρας, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών ανάπτυξε η Γενική Γραμματέας Βίκυ Ευταξά στην Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.Η Γενική Γραμματέας στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της, την Παρασκευή (10/1/14), παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, με τη συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συνεργατών της Υπουργού είχε την ευκαιρία να καταθέσει στην κα. Κεφαλογιάννη τις προτάσεις της και τους άξονες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού και θα αναδείξουν άγνωστους τουριστικούς προορισμούς (secret Greece) και παρεχόμενες υπηρεσίες. Προτάσεις, που κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της Υπουργού η οποία ζήτησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των συνεργατών της και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την κατάρτιση συγκεκριμένων σχεδίων.

«Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πολυσχιδίας, οπότε μπορούν ακόμη να αναπτυχθούν τουριστικά σε πάρα πολλούς τομείς» ανέφερε η κα. Ευταξά και προσκάλεσε την Υπουργό για μια νέα επίσκεψη όπου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την «άγνωστη» Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία στα πλαίσια της αντίστοιχης καμπάνιας, secret Greece, του Υπουργείου .

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως τόνισε η Γενική Γραμματέας, «υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική τουρισμού σε επίπεδο χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού. Παρεμβαίνει σε επίπεδο στρατηγικό ανά Περιφέρεια δια των Περιφερειακών πλαισίων άλλα και σε επίπεδο καθημερινότητας δια των περιβαλλοντικών εγκρίσεων , γεγονός που καθιστά τη συνεργασία και σύνδεση με το Υπουργείο στενότερη.

Ήπειρος και Δυτική Μακεδονία έχουν αναπτυχθεί τουριστικά σε 3 ταχύτητες:

* Αναπτυγμένες περιοχές π.χ. Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Πρέσπες κ.α.

* Αναπτυσσόμενες περιοχές π.χ. Σύβοτα και όλα τα παράλια και

* Υπό ανάπτυξη περιοχές όπου έχουν τη δεδομένη στιγμή και το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα».

Ειδικότερα η Γενική Γραμματέας:


Έκανε συγκεκριμένες παρεμβάσεις επί του πρόσφατα ψηφισμένου Ειδικού Χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό σε σχέση με την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία,
Υπογράμμισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η Αποκεντρωμένη στην ανάπτυξη του ιατρικού (π.χ. Wellness centers, ιαματικός τουρισμός), του αλιευτικού-καταδυτικού και κυνηγετικού τουρισμού. Θεωρώντας ότι η Ήπειρος διαθέτει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την ανάπτυξή τους.

Επεσήμανε επίσης, ότι υπάρχουν δύο περιοχές, Ιωάννινα και Καστοριά, για την πλήρη ανάπτυξη του city break

Ζήτησε την ανάδειξη του υφιστάμενου γεωπάρκου Βίκου –Αώου αλλά και του υπό σύσταση γεωπάρκου στα Γρεβενά.

Πρότεινε ο θεματικός τουρισμός εκτός από τον αγροτουρισμό-οικοτουρισμό να αναπτυχθεί και σε άλλες μορφές του όπως στον πολιτιστικό, τον γαστρονομικό, τον οινοτουρισμό κ.α.

Κλείνοντας επεσήμανε πως για την υλοποίηση των παραπάνω θα πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές, όπως ανάπτυξη μαρίνων, ολοκλήρωση των οδικών αξόνων καθώς και εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου των Ιωαννίνων αλλά και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων.gigafm
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria