Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος - OlaDeka

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα, ο κ. Τατσόπουλος έγινε δεκτός τελικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησαν για το «βελούδινο διαζύγιο» έπειτα και από τις τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή που έκανε λόγο για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που

βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17Ν.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εκεί αποφασίστηκε να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ.Τατσόπουλος, ο οποίος είχε από χθές υποβάλλει την παραίτησή του, λέγοντας ότι είναι στη διάθεση του κ.Τσίπρα.
Ο κ.Τατσόπουλος αναμένεται να διατηρήσει τη βουλευτική του έδρα ως ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, όπως είχε ο ίδιος προαναγγείλει με δηλώσεις του χθες στα μέσα ενημέρωσης.
Λίγο νωρίτερα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή ανακοίνωσή του αποδοκίμασε τη στάση του Πέτρου Τατσόπουλου, χωρίς ωστόσο να προβεί στη διαγραφή του. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της συνεδρίασης, είχε πάντως δηλώσει με νόημα: «Δεν διαγράφουμε κανέναν, αλλά δεν κρατάμε και κανέναν με το ζόρι».
Στην ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΟ αναφέρει:
«Σε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:
-Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
-Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.
-Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. ‘λλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του»
ethnos.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria