Ανέλαβε και επίσημα διοικητής του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος ο Ζήσης Τζηκαλάγιας (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Ανέλαβε και επίσημα διοικητής του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος ο Ζήσης Τζηκαλάγιας (ρεπορτάζ)

«Πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε αλληλεγγύη και ανθρωπιά στο συνάνθρωπο μας. Από τη δική μου σκοπιά, θα έχω τη δυνατότητα να βοηθάω όσο μπορώ, ιδιαίτερα, στον ευαίσθητο τομέα της υγείας . Όποιος λοιπόν, αισθάνεται ότι μπορώ να του είμαι χρήσιμος, τα τηλέφωνα μου θα είναι ανοιχτά», τόνισε σε δηλώσεις του

στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρώην βουλευτής Καστοριάς και νυν διοικητής στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Η έδρα μου θα συνεχίσει να είναι η Καστοριά

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου, ο κ. Τζηκαλάγιας παρά τις αρχικές του αντιρρήσεις, τελικά ορκίστηκε και ανέλαβε και επίσημα πλέον τα καθήκοντα του ως διοικητής στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη.
«Θα προσπαθήσω, όπως άλλωστε έχω και υποχρέωση και με βάση τις γνώσεις, τις εμπειρίες και προπαντός τη συνείδηση μου, να εκτελώ όσο καλύτερα μπορώ τα καθήκοντα μου στην υπηρεσία των πολιτών όλης της Βόρειας Ελλάδας που θα το επισκέπτονται» εξήγησε ο πρώην βουλευτής. Βέβαια, όπως υποστήριξε δε ξεχνάει σε καμιά περίπτωση ότι είναι Καστοριανός και η έδρα του θα συνεχίσει να είναι η Καστοριά και εφόσον οι συμπολίτες του τον χρειάζονται, θα είναι στη διάθεση τους.
Ο κ. Τζηγκαλαγιας ενημέρωσε ότι η θέση στην οποία βρίσκεται είναι πολιτική, ενώ δεν έκρυψε και τις προθέσεις του να είναι στις επόμενες εκλογές ξανά υποψήφιος. «Ασκώ διοίκηση κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας που με τοποθέτησε εκεί. Είμαι έτοιμος όσο γίνεται περισσότερο να βοηθήσω σε οποιοδήποτε επίπεδο την πολιτική ζωή της χώρας μου», ήταν τα λόγια του.
Ο πρώην βουλευτής δεν παρέλειψε να εξάρει και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει το νοσοκομείο Άγιος Παύλος και ιδιαίτερα μετά και την συνένωση του με το πρώην νοσοκομείο Παναγία στην Κρήνη, κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, το οποίο επιτελεί πολύ σπουδαίο ρόλο.
«Μπορεί να προσφέρει τεράστιες ιατρικές υπηρεσίες σε παθήσεις που έχουν να κάνουν με βλάβες σε αγγεία και άκρα. Είναι η καλύτερη μονάδα υπερβαρικής ιατρικής στα Βαλκάνια, πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ Βορείου Αιγαίου και Ε.Ε. και είναι τόσο σύγχρονο που τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καλέσω τον υπουργό υγείας, τον κ. Γεωργιάδη για να το εγκαινιάσει για να προβάλλουμε το πρόσωπο του νοσοκομείου», ενημέρωσε.
Σχολιάζοντας τέλος εάν δέχθηκε πιέσεις για να αλλάξει την αρχική του απόφαση, καθώς ο κ. Τζηκαλάγιας στην αρχή είχε τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος είπε, « Η πίεση που δέχθηκα από την κυβέρνηση Σαμαρά είναι για να αναλάβω το νοσοκομείο, γιατί η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να είναι στο νοσοκομείο ένα στέλεχος πρώτης γραμμής. Πέρα όμως από αυτά , επιδιώκει σε μία εποχή που πολλά πράγματα καταργούνται ή συρρικνώνονται να είναι το μόνο νοσοκομείο που θα γίνουν έργα υποδομής», ήταν τα λόγια του.
Δώρα Κωτσοπούλου
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria