Απίστευτο: Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε!

Αρχική » Διάφορα » Απίστευτο: Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε!

Απίστευτο: Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε!

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. 
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.


Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!

Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και το όνομα NESTLE, πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!

Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή καφέ.

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle: NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού) SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες) KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες) MAGGI (συμπληρώματα γεύσης) HAAGEN DANZ (Παγωτά) PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας) Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.) Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp) Νερό (Κορπή- Perrier). “Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει έλεγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους. 
Και… η Αλήθεια για τον Φραπέ και τον Νες Καφέ!
Τις τελευταίες μέρες αρκετοί αναγνώστες μας έχουν ζητήσει να δημοσιεύσουμε σχετικά με τον φραπέ ή τον νες καφέ. Κάναμε μια έρευνα και βρήκαμε τα παρακάτω:

Τελευταία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τον τίτλο «Όταν πίνεις Φραπέ ξέρεις τι ακριβώς πίνεις;» και περιέχει το παρακάτω κείμενο:
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.
Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των ”σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό! Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειας στην παραγωγή καφέ.
Το κείμενο φέρεται να υπογράφει :Καθ. Ε. Μυτιληναίου Prof. E. Mytilineou
Παν/μιο Πατρών Univ. of Patras
Τμήμα Φυσικής Physics Dept.
265 00 Πάτρα GR-265 00 Patra, Greece
work: Τηλ/Tel: (+30) 2610 ******
Επίσης σε e-mail κυκλοφορεί το παραπάνω κείμενο στο οποίο έχει γίνει και προσθήκη από άγνωστο το παρακάτω:

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle: NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού)
SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες) KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες) MAGGI (συμπληρώματα γεύσης) HAAGEN DANZ (Παγωτά) PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας) . Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp) Νερό (Κορπή- Perrier). Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό, αλλά γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων,όπως επίσης και με τι θρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους. Παρακαλώ προωθήστε το……..
————————————————————————— 
Φυσικά, η Nestle είναι Ελβετική εταιρεία και δεν έχει σχέση με την Ολλανδία!Παρακάτω όμως βρήκαμε την απάντηση της Νεστλέ για το συγκεκριμένο άρθρο:
Το antichainletter επικοινώνησε με την εταιρία και πήραμε την εξής απάντηση:Πρώτα πρώτα, σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Όπως ήδη υποπτεύεστε, το συγκεκριμένο άρθρο είναι πλήρως αναληθές. Η ελβετική (και όχι ολλανδική) Nestlé είναι μια εταιρεία που στόχο έχει να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα γευστικά κριτήρια των καταναλωτών της, σε όποια χώρα και αν βρίσκεται. Ειδικά για τον Nescafé Frappé, που είναι μια ελληνική εφεύρεση, η Nestlé έχει αναπτύξει ένα ειδικό χαρμάνι που ταιριάζει στη γεύση των Ελλήνων και φτιάχνει τον απόλυτο κρύο καφέ που έχει συνδεθεί με την απόλαυσή μας.Ο καφές Nescafé είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, που παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες καφέ. Οι καρποί του καφεόδεντρου συλλέγονται, ξεφλουδίζονται, καβουρδίζονται και αλέθονται, όπως και στα υπόλοιπα είδη καφέ. Η διαφορά είναι ότι στη συνέχεια ο καφές βράζεται, φιλτράρεται και αφυδατώνεται, ώστε να μπορεί να διαλυθεί εύκολα και ομοιόμορφα σε ζεστό ή κρύο νερό και να φτιάξει τον καφέ που όλοι αγαπάμε. Ο αφρός του Nescafé Frappé είναι το εντελώς φυσικό αποτέλεσμα του καβουρδίσματος, καθώς με τη διαδικασία του ψησίματος απελευθερώνονται τα «λιπαρά» του κόκκου καφέ, που στη συνέχεια στέκονται στην επιφάνεια του ροφήματος με το απαραίτητο «χτύπημα».Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από το εταιρικό μας site www.nestle.gr τόσο για την εταιρεία όσο και για τα προϊόντα μας. Ειδικότερα για τη διαδικασία παρασκευής του στιγμιαίου καφέ, πληροφορίες υπάρχουν και στοhttp://www.nescafe.gr/html/story-nescafe-quality-gr.htm
Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Αγγελική Παπαδοπούλου
Angeliki Papadopoulou
Corporate Affairs Manager
Nestlé Hellas S.A.
4, Patroklou Str. 151 25 Maroussi Greece
Tel. +30 210 68 84 321 Fax +30 210 6840 312
Δεν γνωρίζουμε λοιπόν που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια αλλά δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλακούμε σε πιθανούς μαρκετίστικους πολέμους των εταιρειών… Δεν θα συμβουλεύαμε ποτέ κάποιον να πίνει ροφήματα τύπου Νες Καφέ ή Φραπέ (στιγμιαίου καφέ δηλαδή) διότι με αυτόν τον τρόπο όλοι οι κόκκοι του καφέ διαλύονται και περνούν μέσα στον οργανισμό μας σε αντίθεση με τους υπόλοιπους καφέδες.Επίσης, δεν θα επιλέγαμε να αγοράσουμε καφέ από τη Νεστλέ διότι είναι μία από τις πολυεθνικές εταιρείες που μπροστά στο κέρδος τους δεν φαίνεται να έχουν κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και υγεία. Επίσης πολλά προϊόντα της Νεστλέ συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με την Greenpeace, στον κατάλογο με τα μεταλλαγμένα προϊόνταΚαι φυσικά όλοι έχουμε ακούσει αρκετές φορές τη Νεστλέ να αποσύρει βρεφικές τροφές διότι κατά καιρούς βρέθηκαν ακατάλληλες.Η πρότασή μας λοιπόν είναι να αποφεύγουμε αφενός τον στιγμιαίο καφέ και αφετέρου να επιλέγουμε εταιρείες που παράλληλα με τα κέρδη τους έχουν και έναν στοιχειώδη σεβασμό στον ίδιο τον άνθρωπο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια