Ξυλολέβητες στα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια του Δήμου Νεστορίου - OlaDeka

Ξυλολέβητες στα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια του Δήμου Νεστορίου

Ξυλολέβητες στα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια του Δήμου Νεστορίου
Mε σκοπό να μειώσει τα έξοδα του αλλά να και να ζεστάνει τόσο τα σχολεία όσο και τα δημοτικά καταστήματα, ο δήμος Νεστορίου προχώρησε στην τοποθέτηση ξυλο-λέβητων.
 Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν 5 ξυλολέβητες
«Επειδή, τα οικονομικά όλων των δήμων είναι πάρα πολύ δύσκολα και μειωμένα και το πετρέλαιο θέρμανσης έχει φτάσει στα ύψη

με το 1,40 το λίτρο, αποφασίσαμε στο Δήμο Νεστορίου προκειμένου να μειώσουμε τα έξοδα και να ζεστάνουμε και τα δημοτικά καταστήματα αλλά πολύ περισσότερο τα σχολεία, να τοποθετήσουμε ξυλολέβητες», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο δήμαρχος Νεστορίου κ Χρήστος Γκοσλιόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος τοποθέτησε ξυλολέβητες στο Δημαρχείο Νεστορίου, στο δημαρχείο Διποταμίας, στο δημοτικό σχολείο Νεστορίου και ολοκληρώνει την διαδικασία των ξυλολέβητων με την τοποθέτηση ξυλολέβητα στο δημοτικό σχολείο Διποταμίας. Ο δήμος Νεστορίου, σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο, έχει προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες ξύλων, πάνω από 300 χωρικά, τα έκοψε και στη συνέχεια τα διένειμε στα πέντε αυτά κτίρια και πλέον έχει εξασφαλισμένη τη θέρμανση.«Ξεκινήσαμε να κάνουμε μελέτη για την τοποθέτηση ξυλολέβητα και στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Νεστορίου, όμως επειδή το ποσό που χρειάζεται είναι μεγάλο εξαιτίας του μεγάλου εμβαδού που έχει το κτίριο, ελπίζουμε ότι πριν από την λήξη του χειμώνα θα έχουμε τοποθετήσει ξυλολέβητα και εκεί, έτσι ώστε το μισό χειμώνα να πληρώσουμε πετρέλαιο και τον άλλο μισό να τον καλύψουμε με τα ξύλα», ενημέρωσε ο κ. Γκοσλιόπουλος. «Με αυτή την κίνηση, θα εξοικονομήσουμε πάρα πολλά χρήματα. Θα ζεστάνουμε πρώτα απ’ όλα τα σχολεία και στη συνέχεια τα δημοτικά καταστήματα και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται ο Δήμος, που διέρχεται όλη η τοπική κοινωνία αλλά και ο Νομός Καστοριάς», πρόσθεσε.

Έχουμε κέρδος 30.000 ευρώ για το Δήμο Νεστορίου
Αξίζεινα αναφερθεί ότι ο δήμος Νεστορίου προμηθεύτηκε τα ξύλα για τους ξυλολέβητες από τις δημοτικές συστάδες του Δήμου. Ο δήμος, ανέθεσε τη διαδικασία σε κάποιον υλοτομικό συνεταιρισμό της περιοχής, ο οποίος έκοψε τα ξύλα, τα υλοτόμησε και στη συνέχεια τα τοποθέτησε στους ξυλολέβητες με πάρα πολύ χαμηλό κόστος. «Τα ξύλα και τα δάση είναι δικά μας. Εμείς πληρώσαμε μόνο την κοπή και η μεταφορά έγινε με τα αυτοκίνητα του δήμου», εξήγησε ο δήμαρχος, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων που έχει ο Δήμος από το ζήτημα της θέρμανσης.« Μόνο για τα σχολεία πέρυσι πληρώσαμε 40.000 ευρώ. Φέτος, με την τοποθέτηση των δύο ξυλολεβήτων θα μας κοστίσει γύρω στα 1.500 ευρώ. Βεβαίως θα πρέπει να καλύψουμε και τις ανάγκες σε πετρέλαιο του Γυμνασίου και των δύο νηπιαγωγείων, αλλά το συνολικό κόστος δεν πιστεύω να ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ που σημαίνει, ότι θα έχουμε ένα όφελος, για το Δήμο Νεστορίου, της τάξης των 30.000 ευρώ», κατέληξε ο κ Γκοσλιόπουλος .
Δώρα Κωτσοπούλου

neakastoria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria