Η Χριστίνα Γ.: Ο αυτοεξεφτιλισμός του δημάρχου και των Καστοριανών στα ραγκουτσάρια - OlaDeka

Η Χριστίνα Γ.: Ο αυτοεξεφτιλισμός του δημάρχου και των Καστοριανών στα ραγκουτσάρια

@14
Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε που γράφεις και αναρωτιέσαι: “Τι σόι διασκέδαση είναι αυτή με δεκάδες γυφτοσκοπιανούς…..να κυλιούνται καταμεσής του δρόμου… να πλακώνονται στο ξύλο… σίγουρα κάτι άλλο ήταν τα ραγκουστάρια”.

Δεν γνωρίζουν οι νέοι και οι υπέρμαχοι των ραγκουτσαριών τύπου κ. Χατζησυμεωνίδη, πόσο ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ήταν τα καστοριανά καρναβάλια. Όχι «ραγκουτσάρια». Η ονομασία «ραγκουτσάρια» προήλθε από τα «αραγκουτσάρια» της Κλεισούρας, για τουριστικούς λόγους, πριν 25-30 χρόνια. Τέτοιες ονομασίες έχουν πολλά δρώμενα στην Μακεδονία και Θεσσαλία με τις κουδούνες που βάζουν οι ραγκούτσαροι κι άλλα. 
Έτσι έφτασε σιγά-σιγά ο κόσμος, αφού δεν έχουμε την παράδοση της Κλεισούρας ή της Θεσσαλίας, να βγάζει τα συμπλέγματά του, να εκτονώνεται, να αυτοεξευετελίζεται για να δείξει ότι τον συνεπαίρνει ο Διόνυσος! 
Καμώματα τα οποία ήταν άγνωστα στους Καστοριανούς και σήμερα σήμα κατατεθέν. 
Ένας Καστοριανός ποτέ δε θα διανοείτο να αυτοεξευτελιστεί, πόσο μάλλον να ήταν και δήμαρχος. Κι αν ποτέ γινόταν κάποιος να μεθύσει, οι φίλοι του τον προστάτευαν και τον απέσυραν από το μπουλούκι. 
Σήμερα σκοπός σχεδόν όλων είναι ακριβώς ο αυτοεξευελισμός. 
Δεν είναι εξαίρεση ο «Παπα-Σούρας» και η «Ευλογημενη» (πέρσι ως «Σούπερμαν» και «Κατγούμαν») που μας έκαναν ρεζίλι πανελλήνια. 
Δεν γίναμε ρεζίλι για τα εκκλησιαστικά (παντού παπάδες ντύνονται και με δισκοπότηρα). Αλλά γίναμε ρεζίλι για το ΒΑΡΒΑΡΟ θέαμα, και τον απίστευτο επαναλαμβανόμενο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ. 
Το ίδιο και ο δήμαρχος. Η εικόνα αυτή του αυτοεξευελισμού του δημάρχου δεν μπορεί να σταθεί ούτε στις φυλές των Ζουλού. Ίδιος και απαράλλαχτος με τον Διαμαντόπουλο.Ίδιος και απαράλαχτος με τους λάτρης της ψεύτικης παράδοσης της Καστοριάς.
Αυτό ΔΕΝ είναι Καστοριανό Καρναβάλι.
Όντως, είναι ραγκουτσάρια.

Κοινώς γκάου-γκάου.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria