Υποτονική η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καστοριάς

Αρχική » Διάφορα » Υποτονική η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Καστοριάς

Η ελπίδα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων της Καστοριάς ότι κατά την περίοδο των εορτών θα ανακάμψουν, εξανεμίσθηκε μαζί με την έλευση της πρώτης εβδομάδας του νέου έτους όταν και έκαναν ταμείο, το οποίο, για άλλη μία χρονιά φέτος, αποδείχθηκε

ότι ήταν μείον. Τα επίσημα στοιχεία, άλλωστε, που συγκέντρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων αναφέρουν ότι ο τζίρος των καταστημάτων από το 2008 έως και σήμερα κατέγραψε πτώση της τάξεως του 65-70% (από 21,5 δις ευρώ το 2008, σε 6,5 δις ευρώ το 2013), ενώ και σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, ο τζίρος μειώθηκε κατά 10-15%.

«Ήταν μια περίοδος που όλοι την περιμέναμε, δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν κύλησαν καθόλου καλά για τους συναδέλφους, με εξαίρεση δύο διήμερα πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Όλο το υπόλοιπο διάστημα, η αγορά δεν κινήθηκε σε εορταστικούς ρυθμούς και αυτό έχει την εξήγησή του, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα …βάρη του κάθε νοικοκυριού είναι πάρα πολλά και, επομένως, το διαθέσιμο εισόδημα που θα μπορούσε ο κάθε καταναλωτής να «ρίξει» στην αγορά έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό», εξήγησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, Βαγγέλης Πανταζής.
Τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία που έχει στη διάθεση του ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς για την κίνηση την περίοδο των εορτών, παραπέμπει σε μείωση του τζίρου κατά 15% , γεγονός που αποτελεί προάγγελο για ακόμα χειρότερες ήμερες στον κλάδο το 2014 και το οποίο οδηγεί τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων να σκέφτονται τη γνωστή ρήση …κάθε πέρυσι και καλύτερα!
«Από αυτά τα νούμερα και μόνο μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει σε τι δυσκολίες και σε τι προβλήματα έχουν μπει όλες οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και, είναι σίγουρο, ότι αυτά τα προβλήματα θα συνεχιστούν και τη φετινή χρονιά, αφού τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2014 δεν δίνουν το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας», σημείωσε ο κ. Πανταζής.
Οι έμποροι εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στην χειμερινή εκπτωτική περίοδο που, ήδη, ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα (13 Ιανουαρίου) και θα διαρκέσει έως και το τέλος Φεβρουαρίου και θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να βγουν στην αγορά. Τα ποσοστά των εκπτώσεων, από την πρώτη στιγμή, στα εμπορικά της Καστοριάς φτάνουν στο 40 – 50%, με σκοπό να δελεάσουν τους καταναλωτές, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου προκειμένου να προβούν στις αγορές τους.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια