Επίσκεψη Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στον ΕΟΠΠΥ και συνάντηση με Αγροτικό Συνεταιρισμό ορεινών μήλων Βιτσίου - OlaDeka

Επίσκεψη Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στον ΕΟΠΠΥ και συνάντηση με Αγροτικό Συνεταιρισμό ορεινών μήλων Βιτσίου

Επίσκεψη Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στον ΕΟΠΠΥ και συνάντηση με Αγροτικό Συνεταιρισμό ορεινών μήλων Βιτσίου
Κλιμάκιο του Σύριζα με επικεφαλής το βουλευτή Διαμαντόπουλο Ευάγγελο επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 20 Ιανουαρίου τη μονάδα του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ Καστοριάς  και είχε συζήτηση  με τους εργαζόμενους οι οποίοι   συνεχίζουν τις  απεργιακές τους κινητοποιήσεις,  για το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί  την Παρασκευή  στη  βουλή   και μετατρέπει τον

 ΕΟΠΠΥ από πάροχο  υπηρεσιών υγείας ,σε  αγοραστή.

Ενημέρωσαν το βουλευτή  για τη «μεταρρύθμιση» του Υπουργείου Υγείας με την οποία επιχειρείται στην πραγματικότητα η διάλυση των μονάδων και  του  δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της  υγείας,  για εξυπηρετηθεί  ένα φιλελεύθερο  μνημονιακό μοντέλο  το οποίο θα γιγαντώσει  τα ιδιωτικά συμφέροντα  και θα μετατρέψει τον ΕΟΠΠΥ  σε διοικητικό μηχανισμό  που θα χρηματοδοτεί μέσω  των  συμβάσεων τον ιδιωτικό τομέα  της υγείας.
Το  σύνολο του υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού τίθεται σε  διαθεσιμότητα και διακόπτεται  για  ένα τουλάχιστον μήνα η  λειτουργία  των μονάδων  προκειμένου να  δρομολογηθούν  οι ρυθμίσεις . Η περαιτέρω  τύχη του προσωπικού δεν έχει αποφασιστεί , αφού δεν υπάρχει σχεδιασμός εκ των προτέρων με βάση τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής ,αλλά θα τεθεί στη διαδικασία της κινητικότητας με όλες τις πιθανές επιλογές από την μετάθεση εντός ή εκτός της 3ης της Υγειονομικής Περιφέρειας , έως την απόλυση.
Σε  μια  ήδη ακρωτηριασμένη  από τη μνημονιακή πολιτική δημόσια  υγεία ο ασθενής  υποχρεώνεται να απευθυνθεί  είτε  σε  ιδιώτες  γιατρούς    ή στις  ήδη υπερφορτωμένες  νοσοκομειακές  μονάδες και τα Κέντρα Υγείας, που  έχουν να αντιμετωπίσουν αυξημένο φόρτο εργασίας λόγω των ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό και ιατρικό προσωπικό.
Ο Βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι για το Σύριζα απαραίτητη προϋπόθεση  για την πρωτοβάθμια  φροντίδα υγείας είναι ένα ενιαίο  σύστημα υγείας  που θα βασίζεται στην καθολική ,χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση στις υπηρεσίες  και θα εξυπηρετεί ισότιμα όλους  τους πολίτες  και όχι τα  μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα,  με τις  αναγκαίες  προσλήψεις ιατρικού προσωπικού με  πλήρη  και αποκλειστική απασχόληση και παροχή μεταβατικής περιόδου   για τους  ήδη υπηρετούντες  γιατρούς προκειμένου να ενταχθούν στο νέο σύστημα  ή να  προτιμήσουν το ιδιωτικό τους  ιατρείο.
Την ώρα  που η καπιταλιστική κρίση οξύνεται ,  κοινωνία και εργαζόμενοι βιώνουν τις  συνέπειες των  μνημονιακών  πολιτικών, που μεγάλο μέρος  του πληθυσμού παραμένει ανασφάλιστο  ,  η κυβέρνηση προχωρά σε  αναδιάρθρωση της  Υγείας  με  «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ» ,με γνώμονα και  σχεδιασμό όχι την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών αλλά την εξυπηρέτηση των μνημονιακών επιταγών και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του τομέα της  Υγείας.
______
Συνάντηση  με το Βουλευτή Ν. Καστοριάς Διαμαντόπουλο Ευάγγελο είχε  ο Αγροτικός Συνεταιρισμός  Ορεινών Μήλων Βιτσίου, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014. Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε  ένα ζεστό και φιλικό κλίμα,  τα  μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού ενημέρωσαν το Βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αγροτικοί  Συνεταιρισμοί  καθώς  και οι αγρότες.
Αναφέρθηκαν στο στόχο τους που είναι η προώθηση του καστοριανού μήλου χωρίς μεσάζοντες , αλλά  και η προστασία της  ονομασίας του προϊόντος .Εξέφρασαν την αγωνία τους  για την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών και το νέο καθεστώς  φορολόγησης  των αγροτών , σύμφωνα με το οποίο υποχρεούνται  στη διατήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων ,  άσχετα αν είναι κατά κύριο επάγγελμα  αγρότες.
Ο Βουλευτής από τη μεριά του αφού άκουσε  με ενδιαφέρον τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο  υποσχέθηκε  ότι θα τα  μεταφέρει  στο τμήμα  Αγροτικής Πολιτικής του Σύριζα για  επεξεργασία και  την κατάλληλη προώθησή τους.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria