Με τέτοια μυαλά ανάπτυξη ποτέ! - OlaDeka

Με τέτοια μυαλά ανάπτυξη ποτέ!

Εως σήμερα ούτε ένας, ούτε ο πιο άσχετος και ανόητος κατασκευαστής δεν έχει αποπειραθεί να χτίσει πάνω σε βάλτο ή σε κινούμενη άμμο. Για να «στηθεί» και να σταθεί ένα οικοδόμημα απαιτείται στέρεο και σταθερό έδαφος.
Τοιουτοτρόπως και οι εθνικές οικονομίες χρειάζονται στέρεα και σταθερά φορολογικά νομοθετήματα για να αντεπεξέλθουν στη μάχη της επιβίωσης και να αναπτυχθούν. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει διότι οι συγχυσμένοι νόες των διαχειριστών της οικονομίας μας παράγουν περισσότερα και αντιφατικότερα νομοθετήματα, υπουργικές αποφάσεις και οδηγίες απ’ όσες μπορούν να αφομοιώσουν, να κατανοήσουν και να… καταναλώσουν οι φοροτεχνικοί, οι φορολογούμενοι και οι ίδιοι οι εφοριακοί!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα με την αντεθνική παραφροσύνη που διέπει τους νόμους και τις… εμπνεύσεις του οικονομικού επιτελείου είναι ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα και οι «παλινδρομήσεις» για την αξιοποίηση των αποδείξεων από τους καταναλωτές.

Οι διατάξεις για τον φόρο υπεραξίας 15% ανάμεσα στην τιμή πώλησης και την τιμή κτήσης ενός ακινήτου είναι τόσο ασαφείς, που υποχρέωσαν τους συμβολαιογράφους να κηρύξουν αποχή από την υπογραφή συμβολαίων πώλησης ακινήτων. Επιπλέον, αυτό το μέτρο είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας διότι υπολογίζει τη διαφορά μεταξύ της αξίας κτήσης και της αξίας πώλησης μέσω των αντικειμενικών αξιών – οι οποίες πλέον, σε πολλές περιπτώσεις, είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις πραγματικές.

Ο τραγέλαφος της αστοχίας των «ειδικών» μπορεί να περιγραφεί άνετα και μέσω της… περιπέτειας των αποδείξεων. Στην αρχή έπρεπε να συγκεντρώνονται όλες, έπειτα κάποιες ήταν αχρείαστες, μετά εκείνες των βενζινάδικων και των σούπερ μάρκετ θα υπολογίζονται κατά το ήμισυ… Αστεία πράγματα και καταστροφικά, όταν επιβάλλονται στις σκληρά δοκιμαζόμενες δομές ενός κράτους.

Το ηθικό δίδαγμα από τα παραπάνω είναι ότι ο λαός μας κατέστη -όπως επισήμανε και ο μέγας αυτουργός της καταστροφής μας Γιώργος Παπανδρέου- «πειραματόζωο». Το εργαστήριο όπου γίνονται οι «δοκιμές» είναι η πατρίδα μας και οι «επιστήμονες» είναι παντελώς αδαείς και εκτός κάθε λογικής…

dimokratianews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria