«Δώστε ότι έχετε» - OlaDeka

«Δώστε ότι έχετε»

«Δώστε ότι έχετε»

«Δώστε ότι έχετε», είναι το σύνθημα της κυβέρνησης στους οφειλέτες σε μια προσπάθεια να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα διότι ο Απρίλιος πλησιάζει και πρέπει το πλεόνασμα να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο.

Μετά την πρόσκληση Θεοχάρη σε όσους χρωστούν να δίνουν ακόμη και 20-30 ευρώ προκειμένου να μην «σκάνε» οι οφειλές τους, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να κάνει νέα διευκόλυνση. Ετσι, παρατείνεται για τρεις μήνες η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης που ισχύει για τους ενήμερους οφειλέτες.

Οι υπαγόμενοι στη ρύθμιση δανειολήπτες δε θα καταβάλλουν δόση μεγαλύτερη του 30% του καθαρού εισοδήματός τους.

Με αυτό τον τρόπο, το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να διευκολύνει όσους προσπαθούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, σε ποσοστό 80%.

Η προσπάθεια του ΥΠΑΝ επικεντρώνεται στους δανειολήπτες που έχουν βιώσει μείωση του εισοδήματός τους άνω του 20% σε σχέση με το 2009 και έχουν καθαρό εισόδημα κάτω των 25.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους ανέργους με μηδενικό εισόδημα ή μόνον το επίδομα ανεργίας, αποκτούν δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για χρονικό διάστημα έξι μηνών, συνεχόμενο ή τμηματικά προστιθέμενο.

Τέτοιες ρυθμίσεις θα έρχονται συνεχώς αφού πλέον η λογική είναι να μαζευτεί χρήμα έστω κι αν είναι ευρώ – ευρώ. Και με τους Ελληνες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα χρέη τους, είναι σίγουρο ότι οι διευκολύνσεις και η τακτική αυτή μπορεί να αποδώσει. Ασχετα αν το κράτος έχει μετατραπεί σε… δοσατζού.

antinews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria