’’Βούλιαξε’’ από κόσμο η Καστοριά την εορταστική περίοδο - OlaDeka

’’Βούλιαξε’’ από κόσμο η Καστοριά την εορταστική περίοδο

«Βούλιαξε» από κόσμο και αυτή την εορταστική περίοδο η Καστοριά που ήταν και, όπως φαίνεται, παραμένει – παρά την κρίση – προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες τις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, αλλά, κυρίως, το τριήμερο των

Θεοφανείων, που συμπίπτει με το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, έφτασε στο 80%, ενώ ακόμη πιο θετικά ήταν τα στοιχεία της επισκεψιμότητας για την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια, οπότε η πληρότητα άγγιξε το 100%.

Οι επισκέπτες, αν σκεφτεί κανείς ότι ο νομός Καστοριάς διαθέτει πλέον περί τις 4.000 κλίνες, ανήλθαν σε χιλιάδες, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, στα καταστήματα καφεστίασης, που ήταν ασφυκτικά γεμάτα καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, αλλά και στα τουριστικά αξιοθέατα, γεγονός το οποίο δημιούργησε «χαμόγελα» ικανοποίησης σε ξενοδόχους, ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ, αλλά και γενικότερα σε όλους τους Καστοριανούς, που είδαν την πόλη τους να …ζωντανεύει, μετά το λήθαργο των προηγούμενων μηνών.
«Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι έχουμε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μας και όσοι έρχονται για μία φορά στην περιοχή μας, δεν διστάζουν να έρθουν και δεύτερη και τρίτη. Άλλωστε, ειδικά την περίοδο του καρναβαλιού αυτό που συμβαίνει στην Καστοριά είναι κάτι το ανεπανάληπτο, με τους επισκέπτες να γίνονται …ένα με τους ντόπιους και αυτό δεν μπορεί κανείς να το ζήσει κάπου αλλού», τόνισε, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Ιορδάνης Μιχαηλίδης.
Παρόλα αυτά, τα προβλήματα των ξενοδόχων και παρά την …ανάσα των εορτών, παραμένουν πολλά, όπως αυτό της θέρμανσης, ενώ, φέτος, δεν έλειψαν και τα παράπονα για τον …φτωχό στολισμό της πόλης, που δε δημιούργησε την καλύτερη δυνατή εικόνα στους επισκέπτες.
«Ο δήμος έχει πλέον αυξημένα κονδύλια λόγω της λειτουργίας της Σπηλιάς του Δράκου και του Ενυδρείου. Αυτά τα έσοδα θα έπρεπε να λειτουργήσουν ανταποδοτικά για την προσέλκυση επισκεπτών. Ο στολισμός της πόλης ήταν ιδιαίτερα …φτωχός φέτος και βλέπαμε επισκέπτες που ήρθαν και άλλες χρονιές να αναρωτιούνται τι συνέβη», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης.
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν, πάντως, και οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων της Καστοριάς, που είδαν τα μαγαζιά τους όλο αυτό το διάστημα γεμάτα κόσμο, με τον πρόεδρό τους, Σάκη Λιώγα, να τονίζει: «Είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα. Ήρθε κόσμος από όλη την Ελλάδα και τα μαγαζιά μας δούλεψαν πάρα πολύ καλά. Μας βοήθησε πολύ, βέβαια, και ο καιρός και ο κόσμος βγήκε έξω και διασκέδασε πραγματικά».
Και οι υπηρεσίες, όμως, που προσέφεραν οι επαγγελματίες της Καστοριάς ήταν σε πολύ καλά επίπεδα, τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμές.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria