Δύο ελληνικά προϊόντα κατακτούν το Βερολίνο - OlaDeka

Δύο ελληνικά προϊόντα κατακτούν το Βερολίνο

Δύο ελληνικά προϊόντα κατακτούν το Βερολίνο

του Τάσου Τασιούλα

Σε θεσμό έχει μετατρέψει τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων του Βερολίνου, ο Δήμος Λαγκαδά. 
Σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας, προσέγγισης των διεθνών αγορών και προβολής των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών προϊόντων, ο Δήμος και το «Περιβόλι του Βορρά» (όπως
ονομάζεται η εκθεσιακή συμμετοχή των παραγωγών της περιοχής), θα παρουσιάσουν για τρίτη συνεχή χρονιά τον… αφρό της παραγωγής του Λαγκαδά στην 79η Έκθεση (17-26 Ιανουαρίου 2014).

Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά επισημαίνει ότι «η επιμονή και η επένδυση σε συντονισμένες κινήσεις για την προώθηση τοπικών προϊόντων σε αγορές και επιχειρήσεις του εξωτερικού, άνοιξε το δρόμο για τη φετινή συμμετοχή και άλλων ελληνικών αποστολών στην ετήσια έκθεση του Βερολίνου, υπό την αιγίδα  του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του ΕΟΤ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο».

Το ελληνικό περίπτερο, που θα περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές της χώρας μας, φιλοδοξεί να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περισσότερους από 1.650 εκθέτες από 67 χώρες, με την προοπτική ανάπτυξης της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και των παραγωγών που θα λάβουν μέρος.
Ξεχωριστή παρουσία στη φετινή διοργάνωση, η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα σεφ, Diane Kochilas, η οποία και θα είναι η «οικοδέσποινα» δύο σημαντικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς διοργάνωσης. Την πρώτη ημέρα της έκθεσης (Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, από τις 12:00 έως και τις 14:00), στα επίσημα εγκαίνια της ελληνικής συμμετοχής και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, στην εκδήλωση «come & taste Greece», η διάσημη σεφ θα δημιουργήσει ξεχωριστά ελληνικά πιάτα, με πηγή έμπνευσης τα προϊόντα των επιχειρήσεων και των παραγωγών που θα συμμετέχουν.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα, να δοκιμάσουν γεύσεις τις πατρίδας μας, αλλά και να ενημερωθούν από την κ. Kochilas για την ελληνική, μεσογειακή διατροφή.

Στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου θα συμμετάσχουν παραγωγοί του Λαγκαδά, με προϊόντα όπως τυρί, μέλι, κρασί, βότανα, ούζο, που παράγουν οι ίδιοι στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις. Πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που με την υποστήριξη του δημάρχου, Ιωάννη Αναστασιάδη, επιχειρούν ένα εμπορικό άλμα εκτός χώρας.

Ανάμεσα στα προϊόντα υπάρχουν και δημοφιλή ακόμη και στη Γερμανία, όπως το κασέρι Σοχού και το γιαούρτι Δορκάδας, τα οποία πωλούνται σε ντελικατέσεν της Γερμανίας. Το ενδιαφέρον άλλωστε των Γερμανών για τα προϊόντα του Λαγκαδά εκδηλώθηκε το 2012, με την πρώτη συμμετοχή των παραγωγών στη διεθνή έκθεση, δείγμα της σπουδαιότητας που έχει αυτή η συμμετοχή.

voria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria