Οι Επταχωρίτες θέλουν το δάσος τους πίσω – Με δικαστική απόφαση θεωρείται περιουσία των κατοίκων του χωριού - OlaDeka

Οι Επταχωρίτες θέλουν το δάσος τους πίσω – Με δικαστική απόφαση θεωρείται περιουσία των κατοίκων του χωριού

Οι Επταχωρίτες θέλουν το δάσος τους πίσω – Με δικαστική απόφαση θεωρείται περιουσία των κατοίκων του χωριού
Το δάσος αυτό αποκτήθηκε στα χρόνια τής τουρκοκρατίας, με έρανο μεταξύ των κατοίκων, που πλήρωσαν  11.500 τούρκικες λίρες στους ιδιοκτήτες Μπέηδες 
Όσοι Επταχωρίτες επιθυμούν, καλά είναι να παρευρίσκονται την Τετάρτη το απόγευμα στο Νεστόριο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του Επταχωρίου, στο

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νεστορίου αυτής της Τετάρτης (22-1-14), στις 7 το απόγευμα, θα συζητηθεί και θέμα που αφορά το Δάσος του Επταχωρίου.
Το δάσος αυτό αποκτήθηκε στα χρόνια τής τουρκοκρατίας, με έρανο μεταξύ των κατοίκων, που πλήρωσαν 11.500 τούρκικες λίρες στους ιδιοκτήτες Μπέηδες.

Μετά την απελευθέρωση, με δικαστική απόφαση του 1925, το δάσος θεωρείται περιουσία των κατοίκων του Επταχωρίου.
Κατά διάφορα χρονικά διαστήματα, τα δάσος παραχωρούνταν από τους κατοίκους στην Κοινότητα Επταχωρίου για εκμετάλλευση, και με τα έσοδα που προέκυπταν, κατασκευάζονταν διάφορα έργα υποδομής στο χωριό. Με τη συγχώνευση όμως των Κοινοτήτων (Καποδίστριας, Καλλικράτης) πολύ λίγα ποσά έχουν διατεθεί στο χωριό για κατασκευή διαφόρων έργων, με αποτέλεσμα το χωριό να εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης, εκτός των έργων που επιλεκτικά έχουν γίνει.
Οι κάτοικοι Επταχωρίου, με έγγραφό τους προς το Δήμαρχο Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο, υπογεγραμμένο από 80 Επταχωρίτες,  ζητούν τα έσοδα από τη Διαχείριση του Δάσους να διατίθενται αποκλειστικά για το Επταχώρι:
1. Για κατασκευή έργων υποδομής
2. Για κοινωνικές παροχές, βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες, εμπλουτισμό του Ιατρείου Επταχωρίου με απαραίτητα υλικά για καλύτερη παρακολούθηση των ασθενών, μετά και τη μείωση των δαπανών υγείας για το σκοπό αυτό
3. Για θέματα πολιτισμού και μόρφωσης (π.χ. δημιουργία Μουσείων, μπλουτισμός της Κοινοτικής Βιβλιοθήκης Επταχωρίου, οργάνωση θεατρικών-μουσικών και λοιπών παραστάσεων), με σκοπό την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων, δεδομένου ότι το Επταχώρι είναι το πιο απομακρυσμένο από το κέντρο του νομού και αποκομμένο συγκοινωνιακά.
4. Η εκμετάλλευση του Δάσους να γίνεται από τους κατοίκους του Επταχωρίου για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria